Hytter rammet av jordskred: - Tragisk

Store jordmasser har truffet både hytter og veinettet på Voss.

- VOLDSOMT: Slik så det ut ved hyttefeltet på Tråstølen på Voss mandag ettermiddag. Foto: Voss Resort
- VOLDSOMT: Slik så det ut ved hyttefeltet på Tråstølen på Voss mandag ettermiddag. Foto: Voss Resort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har regnet gitt seg og vi har kontroll på situasjonen, men det var voldsomt 16-tida, sier Øyvind Wæhle, administrerende direktør i Voss Resort, til Børsen.

Et intenst regnvær sørget for et større jordskred ved hyttefeltet til Voss Resort på Tråstølen. Mandag ettermiddag er både veier og flere hytter truffet av store jordmasser.

Ifølge Avisa Hordaland, som først omtalte saken, skal minst 3-4 hytter være rammet av skredet. Politi og brannvesen skal etter det avisa kjenner til være på plass i området.

- Dette er så klart veldig tragisk for hytteeiere som får jord opp etter hyttene sine. Nå håper vi det verste regnet er forbi, sier Wæhle til avisa.

Voss Resort-sjefen opplyser til Børsen at hendelsen ikke har gått utover liv og helse.

- Har dere anslag på hva skadene vil koste?

- Det er for tidlig å si noe om. Nå vil vi starte opprydning av det som har skjedd, og vi jobber med å begrense skader. Det ble heldigvis lagt ned stor innsats raskt fra Voss Resort sitt personell. Det fikk redusert skadeomfanget.

Leder i Tråstølen Hytteeigarlag, Tor-Atle Drønen, forteller til Bergensavisen at det er en elv over hyttefeltet som har gått over sine bredder. Han har selv en hytte som er rammet av jordskredet.

- Hos meg har det kommet noe vann og søle ned, men det er ikke det verste. Jeg har bare sett video av området, og det ser jo dramatisk ut når vannet står oppover veggene, sier Drønen til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer