Hytter rammet av jordskred: - Tragisk

Store jordmasser har truffet både hytter og veinettet på Voss.

- VOLDSOMT: Slik så det ut ved hyttefeltet på Tråstølen på Voss mandag ettermiddag. Foto: Voss Resort
- VOLDSOMT: Slik så det ut ved hyttefeltet på Tråstølen på Voss mandag ettermiddag. Foto: Voss Resort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har regnet gitt seg og vi har kontroll på situasjonen, men det var voldsomt 16-tida, sier Øyvind Wæhle, administrerende direktør i Voss Resort, til Børsen.

Et intenst regnvær sørget for et større jordskred ved hyttefeltet til Voss Resort på Tråstølen. Mandag ettermiddag er både veier og flere hytter truffet av store jordmasser.

Ifølge Avisa Hordaland, som først omtalte saken, skal minst 3-4 hytter være rammet av skredet. Politi og brannvesen skal etter det avisa kjenner til være på plass i området.

- Dette er så klart veldig tragisk for hytteeiere som får jord opp etter hyttene sine. Nå håper vi det verste regnet er forbi, sier Wæhle til avisa.

Voss Resort-sjefen opplyser til Børsen at hendelsen ikke har gått utover liv og helse.

- Har dere anslag på hva skadene vil koste?

- Det er for tidlig å si noe om. Nå vil vi starte opprydning av det som har skjedd, og vi jobber med å begrense skader. Det ble heldigvis lagt ned stor innsats raskt fra Voss Resort sitt personell. Det fikk redusert skadeomfanget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.