Hytteselskap konkurs

Salget av hytter har falt dramatisk det siste året. Like før helga ble det kroken på døra for Buen Fritidsbygg.

TUNGT: Hyttesalget har falt drastisk siden coronapandemien. Her er et illustrasjonsfoto av hytter på Hafjell. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TUNGT: Hyttesalget har falt drastisk siden coronapandemien. Her er et illustrasjonsfoto av hytter på Hafjell. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hytteselskapet Buen Fritidsbygg ble slått konkurs i slutten av forrige uke. Det var Rogalands Avis som omtalte saken først.

Konkursen skjedde da et erstatningskrav på utført byggearbeid ikke ble betalt. Skatteetaten har også et krav på 1,7 millioner kroner mot selskapets eier, Buen Gruppen, skriver DN.

- Saksøker er Bowitz Holding som har rettet et krav på 1 104 215 kroner. Bakgrunnen er et rettsforlik som ble inngått 25. august, sier bostyrer Andreas Christer Carlbom i advokatfirma Bull Årstad til avisa.

Hyttesalget har stupt dramatisk den siste tida.

I mai viste tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at det ble omsatt 1806 fritidsboliger i første kvartal av 2023. Det var da 20 år siden tallet på omsetninger var like lavt.

Tall fra Prognosesenteret i starten av august viste også at salget av nye hytter har falt med 55 prosent på landsbasis siden i fjor.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer