Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø:

Hytteskandalen: Risikerer tvangsmulkt

Komikerparet har fått varsel om pålegg og tvangsmulkt etter byggebråket ved ferieparadiset på Tjøme.

- VIL BIDRA TIL Å RYDDE OPP: Færder kommune ber om at Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø tar grep om det kommunen anser som ulovlige tiltak ved komikerparets hytte på Tjøme. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- VIL BIDRA TIL Å RYDDE OPP: Færder kommune ber om at Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø tar grep om det kommunen anser som ulovlige tiltak ved komikerparets hytte på Tjøme. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 bladde Dagfinn Lyngbø (48) og Pernille Sørensen (43) opp ni millioner kroner for ei hytte i Paradisbukta på Tjøme. Samme år søkte det profilerte komikerparet om å få rive den gamle hytta, og føre opp en ny og langt mer moderne fritidsbolig.

Arkitekt Rune Breili ble hyret inn for å ta seg av alle formelle søknader, og i 2016 sto drømmehytta ferdig. Fem år seinere slår idyllen kraftige sprekker.

I februar i år dro nemlig Færder kommune på tilsyn hos Lyngbø og Sørensen, etter å ha mottatt et anonymt tips om mulig ulovlige byggeforhold. Formålet var å undersøke om bebyggelsen var oppført i samsvar med gitte tillatelser.

- I strid med loven

Kort tid etter fikk ekteparet beskjed om at Færders byggesaksmyndighet mener å ha avdekket seks ulovlige tiltak på eiendommen.

- Det ble gjennom tilsynet avdekket flere forhold i strid med plan- og bygningsloven, skrev kommunen i tilsynsrapporten i februar.

Ekteparet selv sier at de «har hatt full tiltro til at vår ansvarlig søker, med sin fagkompetanse samt inngående kjennskap til Færderområdet, har søkt om de nødvendige tillatelser, samt bygget i tråd med disse.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer