Hyttesmell for Midelfart

Hermine Midelfart trues med pålegg og tvangsmulkt.

KOMMUNEN KREVER GREP: Nok en gang har det oppstått bråk rundt Hermine Midelfarts (t.h.) fritidseiendom på Tjøme. Her avbildet sammen med lillesøster Celina Midelfart (47) ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum
KOMMUNEN KREVER GREP: Nok en gang har det oppstått bråk rundt Hermine Midelfarts (t.h.) fritidseiendom på Tjøme. Her avbildet sammen med lillesøster Celina Midelfart (47) ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

I 2007 kjøpte kosmetikkarving Hermine Midelfart (49) og ektemannen, eiendomsinvestor Peter T. Malling (59), ei hytte på øya Gryteskjær på Tjøme.

Siden har paret satt i gang omfattende byggeaktivitet på eiendommen - en prosess som har vært alt annet enn knirkefritt.

I november i fjor fikk ekteparet tilsyn av Færder kommune, som avdekket ei lang liste med det kommunen mente var feil og avvik i henhold til gjeldende tillatelser.

19 avvik

Ifølge lokalavisa Øyene, som først omtalte saken, svarte Peter Malling på tilsynsrapporten, der han sa seg sterkt uenig med kommunen på flere av punktene. Nå har Færder likevel sendt Hermine Midelfart varsel om pålegg og tvangsmulkt.

Kommunen lister opp 19 avvik som de enten ikke finner tillatelser til, eller som de mener er strid med tillatelsene som er gitt:

Forholdene:

1. Deler av fritidsboligens underetasje.
2. Bruksendring av deler av fritidsboligens underetasje til hoveddel.
3. Utvidelse av fritidsboligens øverste plan.
4. Bod under terrasse mot vest.
5. Deler av terrassen mot vest.
6. Støpt og flislagt trapp og terrasse ved inngangspartiet mot vest.
7. Terrasse og trapp, delvis med levegger, rundt fritidsboligens nordre del.
8. Terrasse og trapp ved fritidsboligens sørøstre hjørne.
9. Terrasse, delvis med levegger, ved fritidsboligens sørvestre hjørne.
10. Forstøtningsmur fra trapp ved inngangsparti i retning mot nord.
11. Terrenginngrep ved kjellerinngang mot øst.
12. Terrasse/trapper rundt anneks i sør.
13. Toalettbygg med utedusj nord for annekset.
14. Brygge mot vest med utrigger.
15. Terrasse nord for sandstrand.
16. Terrasse øst for fritidsbolig.
17. Utstikker på brygge mot øst.
18. Utvidelse av brygge mot vest (sør).
19. Utvidelse av brygge mot vest (nord).

Dersom ekteparet ikke retter forholdene innen 1. desember i år, varsler kommunen pålegg og tvangsmulkt. Midelfart og Malling er gitt anledning til å søke om godkjenninger fram til nevnte dato.

I brevet fra kommunen heter det også at det gis frist til 1. desember for å komme med uttalelse om forhold som kan ha betydning for et eventuelt vedtak om pålegg og tvangsmulkt.

Artikkelen fortsetter under:

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Ble politianmeldt

Det er ikke første gang parets fritidseiendom på Tjøme har vært gjenstand for kontrovers.

I 2015 ble kosmetikkarvingen politianmeldt og truet med bøter etter at byggefirmaet hun og ektemannen hennes leide inn for å oppføre hytta, sprengte svaberg uten tillatelse fra kommunen.

Ifølge NRK ble paret tvunget til å sette svaberget i stand igjen. Saken ble seinere henlagt.

Børsen har forsøkt å komme i kontakt med Hermine Midelfart og Peter T. Malling tirsdag ettermiddag, foreløpig uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer