Hyttetrøbbel for Røkke: Må rive

Milliardærarving Kristian Monsen Røkke må rive deler av bebyggelsen på luksuseiendommen.

ØNSKET KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider
ØNSKET KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider Vis mer
Publisert

I september 2020 ble det klart at Kjell Inge Røkkes sønn hadde sikret seg en fritidsperle på Landøy sørøst for Mandal.

Prisantydning var 14,7 millioner kroner, men Aker Horizons-toppsjef Kristian Monsen Røkke (39) skal ha punget ut 18,5 millioner. Året etter overtakelsen, ble det klart at Røkke jr. ønsket å oppgradere strandeiendommen.

Det skulle vise seg å bli en trøblete affære. Luksushytta viste seg å være ulovlig stor, og som Børsen omtalte i september i fjor, foreslo kommunen at Røkke skulle rive deler av bebyggelsen.

Flere oppgraderinger

Nå har lokalpolitikerne bestemt at milliardærarvingen må rive 30 kvadratmeter, ifølge Lindesnes Avis, som først omtalte vedtaket.

- Grunneier må rive deler av hytta eller boden for å bringe bebyggelsen i tråd med plan- og bygningsloven, sier Kjersti Stiple Verdal, avdelingsleder for byggesaksavdelingen i Lindesnes kommune, til E24.

Røkkes opprinnelige plan var å etablere et massasjebad og mulige treningsfasiliteter - samt å få bygget en egen kontorfløy.

Gjennom sin arkitekt Sverre Glåmseter sendte Røkke inn arealberegninger for eiendommen. Gjennom denne prosessen oppdaget kommunen at hytta var langt større enn de 120 kvadratmeterne som ble godkjent i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer