Hyttetrøbbel for Røkke: Må rive

Milliardærarving Kristian Monsen Røkke må rive deler av bebyggelsen på luksuseiendommen.

ØNSKET KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider
ØNSKET KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider Vis mer
Publisert

I september 2020 ble det klart at Kjell Inge Røkkes sønn hadde sikret seg en fritidsperle på Landøy sørøst for Mandal.

Prisantydning var 14,7 millioner kroner, men Aker Horizons-toppsjef Kristian Monsen Røkke (39) skal ha punget ut 18,5 millioner. Året etter overtakelsen, ble det klart at Røkke jr. ønsket å oppgradere strandeiendommen.

Det skulle vise seg å bli en trøblete affære. Luksushytta viste seg å være ulovlig stor, og som Børsen omtalte i september i fjor, foreslo kommunen at Røkke skulle rive deler av bebyggelsen.

FÅR NEI: Kristian Monsen Røkke ble møtt med en tung beskjed fra Lindesnes kommune like før jul. Foto: Berit Roald / NTB
FÅR NEI: Kristian Monsen Røkke ble møtt med en tung beskjed fra Lindesnes kommune like før jul. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Flere oppgraderinger

Nå har lokalpolitikerne bestemt at milliardærarvingen må rive 30 kvadratmeter, ifølge Lindesnes Avis, som først omtalte vedtaket.

- Grunneier må rive deler av hytta eller boden for å bringe bebyggelsen i tråd med plan- og bygningsloven, sier Kjersti Stiple Verdal, avdelingsleder for byggesaksavdelingen i Lindesnes kommune, til E24.

Røkkes opprinnelige plan var å etablere et massasjebad og mulige treningsfasiliteter - samt å få bygget en egen kontorfløy.

Gjennom sin arkitekt Sverre Glåmseter sendte Røkke inn arealberegninger for eiendommen. Gjennom denne prosessen oppdaget kommunen at hytta var langt større enn de 120 kvadratmeterne som ble godkjent i 2013.

- Ikke i orden

Dokumenter som Børsen har fått innsyn i, viser at kommunen peker på flere forhold de mener er ulovlige. Det inkluderer et uthus som ikke er godkjent, og som sammen med hytta medfører et samlet areal på drøye 150 kvadratmeter.

«Disse forhold må komme i orden før kommunen kan behandle den innsendte rammetillatelsen. Det rettslige og faktiske grunnlaget for å kunne behandle søknaden, er ikke i orden», slo kommunen fast i brevet til Røkke i september.

Med det ferske vedtaket, ryker ikke bare drømmen om oppgraderinger, men Røkke må samtidig gjøre hytta mindre enn da han kjøpte den.

Børsen har bedt Kristian Røkke om en kommentar, via kommunikasjonssjef i Aker Horizons, Ivar Simensen. Sistnevnte opplyser at Røkke ikke ønsker å kommentere denne saken.

Overfor E24 opplyser arkitekt Glomsæter at han vil be om et møte med kommunen for å diskutere saken videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer