Hyttetrøbbel for Røkke: Trues med riving

Milliardærarving Kristian Røkke ville oppgradere i hytteparadis. Nå foreslår kommunen riving i stedet.

VIL HA KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider
VIL HA KONTORFLØY OG BOBLEBAD: I 2020 punget Kristian Røkke ut nær 20 millioner kroner for denne fritidseiendommen på Sørlandet. Flyfoto: Gulesider Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september 2020 ble det klart at Kjell Inge Røkkes sønn hadde sikret seg en fritidsperle på Landøy sørøst for Mandal.

Utropsprisen var 14,7 millioner kroner, men Aker Horizons-toppsjef Kristian Monsen Røkke (39) skal ha punget ut nær 20 millioner. Året etter overtakelsen, ble det klart at Røkke jr. ønsket å oppgradere strandeiendommen.

Planen var å etablere et massasjebad og mulige treningsfasiliteter - samt å få bygget en egen kontorfløy.

Større enn godkjent

Så, i forbindelse med søknader om rammetillatelse og bruksendringer, oppsto det trøbbel.

Gjennom sin arkitekt Sverre Glåmseter sendte Røkke inn arealberegninger for eiendommen, som viste at hytta var langt større enn de godkjente 120 kvadratmeterne.

Dokumenter som Børsen har fått innsyn i, viser at kommunen peker på flere forhold de mener er ulovlige i dag. Det inkluderer et uthus som ikke er godkjent, og som sammen med hytta medfører et samlet areal på drøye 150 kvadratmeter. Dermed er hytta større enn det som ble godkjent i 2013.

Det var Finansavisen som først omtalte saken.

«Disse forhold må komme i orden før kommunen kan behandle den innsendte rammetillatelsen. Det rettslige og faktiske grunnlaget for å kunne behandle søknaden, er ikke i orden», slår kommunen fast i brevet til Røkke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer