Varslet massekutt:

I alvorlig knipe etter kardinalfeil

Google og Amazon vil kutte tusenvis av ansatte. Underveis har teknologigigantene støtt på skjær i sjøen.

HUMP I VEIEN: Tidligere i år varslet Alphabet - Googles morselskap - at selskapet skal kutte 12 000 stillinger globalt. Nå har det oppstått trøbbel i prosessen. Foto: Adrian Langtry / NTB
HUMP I VEIEN: Tidligere i år varslet Alphabet - Googles morselskap - at selskapet skal kutte 12 000 stillinger globalt. Nå har det oppstått trøbbel i prosessen. Foto: Adrian Langtry / NTB Vis mer
Publisert

I januar varslet Googles morselskap Alphabet at selskapet skal kvitte seg med 12 000 stillinger. Hakk i hæl fulgte Amazon som bekreftet at hele 27 000 stillinger forsvinner.

Nå har teknologigigantene, i det som er tidenes største nedbemanningsprosess, møtt uventede hindringer i Europa. Det melder Bloomberg.

Årsaken er at teknologiselskaper i USA nærmest står fritt til å sparke ansatte uten forvarsel. I Europa har arbeidstakere jevnt over et sterkere vern.

Både Alphabet og Amazon skal ha gitt slipp på et stort antall arbeidere i USA. Utenfor landegrensene vandrer de respektive HR-avdelingene tilsynelatende nå i sirup.

- Tar tid

Helt konkret har nedbemanningsprosessene blitt satt på pause i påvente av forhandlinger med fagforeningene. Det innebærer samtidig at mange arbeidere står i limbo, usikre på om de vil bli berørt av forhandlinger som kan trekke ut i det uendelige, skriver Bloomberg.

- Vi jobber nøye og individuelt gjennom hvert land der nedbemanning finner sted slik at vi overholder lokale lover og regler, som varierer fra sted til sted. Dette er komplekst og tar tid, sier en Google-talsperson i en kort kommentar til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer