I bitter luksuskrig

Var i ferd med å inngå en historisk avtale. Nå har luksusgigantene i stedet saksøkt hverandre.

FULL STRID: Tiffany & Co saksøkte LVHM tidligere denne måneden. Nå er de selv blitt møtt med et søksmål. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / NTB
FULL STRID: Tiffany & Co saksøkte LVHM tidligere denne måneden. Nå er de selv blitt møtt med et søksmål. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det har oppstått full krig mellom den franske luksusgiganten Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) og den amerikanske smykkekjempen Tiffany & Co.

I november i fjor ble det klart at førstnevnte skulle kjøpe opp Tiffany & Co for svimlende 16,2 milliarder dollar. Avtalen omfattet overtagelse av det 180 år gamle smykkeselskapet og dernest 300 butikker verden over.

Så gikk oppkjøpsavtalen i vasken.

I begynnelsen av september besluttet LVMH å trekke seg fra overtagelsen.

- Brutt forpliktelsene

Bakteppet var, ifølge en pressemelding fra selskapet, blant annet «trusselen fra USA om skattepålegging på franske luksusvarer». LVHM ba videre om å få utsette oppkjøpet til 6. januar 2021, før de besluttet å trekke seg fullstendig ut.

Tiffany mente at LVMH ikke hadde juridisk grunnlag for å avslutte avtalen og gikk til søksmål med påstand om at selskapet hadde brutt sine forpliktelser.

Mandag denne uka valgte LVHM å svare med et motsøksmål, ifølge CNBC.

- Falske påstander

Selskapet slår hardt tilbake mot Tiffany, og mener at det er den amerikanske smykkegiganten som ikke har oppfylt sine betingelser i avtalen. Videre anklager LVHM det amerikanske selskapet for å ha opptrådt økonomisk uansvarlig under pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer