I bitter luksuskrig

Var i ferd med å inngå en historisk avtale. Nå har luksusgigantene i stedet saksøkt hverandre.

FULL STRID: Tiffany & Co saksøkte LVHM tidligere denne måneden. Nå er de selv blitt møtt med et søksmål. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / NTB
FULL STRID: Tiffany & Co saksøkte LVHM tidligere denne måneden. Nå er de selv blitt møtt med et søksmål. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det har oppstått full krig mellom den franske luksusgiganten Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) og den amerikanske smykkekjempen Tiffany & Co.

I november i fjor ble det klart at førstnevnte skulle kjøpe opp Tiffany & Co for svimlende 16,2 milliarder dollar. Avtalen omfattet overtagelse av det 180 år gamle smykkeselskapet og dernest 300 butikker verden over.

Så gikk oppkjøpsavtalen i vasken.

I begynnelsen av september besluttet LVMH å trekke seg fra overtagelsen.

- Brutt forpliktelsene

Bakteppet var, ifølge en pressemelding fra selskapet, blant annet «trusselen fra USA om skattepålegging på franske luksusvarer». LVHM ba videre om å få utsette oppkjøpet til 6. januar 2021, før de besluttet å trekke seg fullstendig ut.

Tiffany mente at LVMH ikke hadde juridisk grunnlag for å avslutte avtalen og gikk til søksmål med påstand om at selskapet hadde brutt sine forpliktelser.

Mandag denne uka valgte LVHM å svare med et motsøksmål, ifølge CNBC.

- Falske påstander

Selskapet slår hardt tilbake mot Tiffany, og mener at det er den amerikanske smykkegiganten som ikke har oppfylt sine betingelser i avtalen. Videre anklager LVHM det amerikanske selskapet for å ha opptrådt økonomisk uansvarlig under pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.