«Enorme økonomiske konsekvenser»:

- I fritt fall

Vesten vil framprovosere en kollaps i den russiske økonomien, sier Frankrikes utenriksminister. - Det som utspiller seg nå står ikke i noen lærebok, sier norsk økonom.

ØKONOMISK KRISE: Vladimir Putins krigføring i Ukraina fører Russland inn i en økonomisk krise. Foto: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via REUTERS / NTB
ØKONOMISK KRISE: Vladimir Putins krigføring i Ukraina fører Russland inn i en økonomisk krise. Foto: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Russland opplever nå alvorlige økonomiske smeller, sier talsperson for Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Peskov la imidlertid til:

- Det er en viss sikkerhetsmargin. Det er potensial, det er noen planer, arbeidet er i gang.

- Framprovosere kollaps

Siden Russland invaderte Ukraina har Vesten - med EU, USA og Storbritannia i spissen - ilagt russerne knallharde økonomiske sanksjoner.

Det har ført til at verdien av rubelen har kollapset, Moskva-børsen har vært stengt hele uka, styringsrenta har blitt skrudd opp til et vanvittig nivå på 21 prosent og internasjonale fond og selskaper har varslet at de vil ut av Russland.

Som følge av sanksjonene har en rekke styrtrike oligarker og andre i eliten rundt Putin-regimet fått sine verdier frosset. Mest alvorlig for den russiske økonomien er det likevel at EU har gått etter reservene til den russiske sentralbanken.

Anslag tilsier at russiske verdier for 1000 milliarder doller er frosset som følge av de tøffe sanksjonene.

- Vi skal framprovosere en kollaps i den russiske økonomien, sa den franske finansministeren Bruno Le Maire tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer