I gang med Putin-søksmål

Det danske ølbryggeriet Carlsberg har tatt de første rettslige stegene for å saksøke Russland og landets president Vladimir Putin.

KRANGLER MED PUTIN: Det danske selskapet Carlsbergs datterselskap i Russland, Baltika Breweries, er nå i russiske hender. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock
KRANGLER MED PUTIN: Det danske selskapet Carlsbergs datterselskap i Russland, Baltika Breweries, er nå i russiske hender. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det forteller toppsjef i Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, til danske DR.

Bakgrunnen for det er at det i juli i år ble kjent at den russiske staten hadde kuppet Carlsbergs datterselskap i Russland, Baltika Breweries. Det skjedde etter ordre fra Vladimir Putin, grunnet et dekret han signerte dager i forveien.

- Prossesen er i gang, men jeg tror ikke vi kan forvente å få en rask løsning, Jeg har fått høre at det vil ta åresvis, sier, sier Aarup-Andersen til DR.

- Vil ikke være en del av det

Han sier at de blant annet har sendt et varslingsbrev. Aarup-Andersen tror likevel at sjansen er liten for at de får bryggeriet tilbake.

- Vi har verken kunnet eller ønsket å inngå en avtale med en ledelse oppnevnt av den russiske stat, hvor vi hadde måttet bidra til å gjøre overtakelsen legitim. Vi ønsker ikke å være en del av det, sier han til DR.

De håper på å kunne få en erstatning.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Saksøkt først

Den tidligere Baltika-sjefen, forretningsmannen og Putin-vennen Taimuraz Bollojev, ble utpekt av russiske myndigheter til å ta over styringen av selskapet.

Carlsberg ble tidligere i oktober saksøkt av Baltika Breweries, under den russiske kontrollen. Årsaken er at Carlsberg kort tid i forveien annonserte at de hadde trukket tilbake lisensavtaler som gjør det mulig for Baltika å produsere, markedsføre og selge Carlsberg-produkter, inkludert internasjonale og regionale merker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer