I hardt vær etter spøk

En spøk fra Anders Kirk Johansen får flere til å rase.

SPØK: En dårlig spøk fra Anders Kirk Johansen har fått nettet til å koke. Bildet er hentet fra hans Instagram-konto, hvor han ellers deler bilder av et liv i luksus. Foto: Skjermdump Instagram
SPØK: En dårlig spøk fra Anders Kirk Johansen har fått nettet til å koke. Bildet er hentet fra hans Instagram-konto, hvor han ellers deler bilder av et liv i luksus. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Den danske Lego-arvingen Anders Kirk Johansen (45) har nok en gang provosert publikum med et bilde han nylig postet på bildedelingstjenesten Instagram.

På bildet poserer hans hund Pippi ved siden av en katt som angivelig er død. «Glad for katte», eller «glad i katt» på norsk, har Kirk Johansen skrevet til posten.

Det skapte furore blant hundrevis av dyreelskere, ifølge danske BT.

Raser

En av dem som raser er influenceren Kira Eggers.

- Tenk deg, folk har måttet fortelle deg at handlingen din er ond, hensynsløs, tankeløs, uempatisk og at du trenger å ta tak i hunden din. Og mest av alt deg selv og ditt oppblåste ego, skriver Eggers i et innlegg på Facebook, med en skjermdump av Kirk Johansens bilde.

Flere har også tatt til ordet i kommentarfeltet, og støtter influenceren.

I ettertid har han imidlertid slettet innlegget og forklart at det hele var en spøk, og at katten allerede var død da hunden hans fant den.

Det er riktignok ikke første gang Kirk Johansen vekker oppsikt.

I 2021 satt han mange sinner i kok da han kjørte sin firehjulstrekker ut på isen og gikk igjennom. I 2016 var det imidlertid skilsmissen til ekskona Anja Kirk Johansen som var i fokus, mens han i slutten av 20-åra skapte oppmerksomhet da han ble direktør i Vejle fotballklubb etter å ha investert en god sum penger i klubben.

- Likegyldig

Ifølge Christoph Ellersgaard, som forsker på eliten ved Copenhagen Business School, er Kirk Johansens oppførsel markant annerledes enn det man vanligvis ser i de rike kretsene av familier som har vært rike i flere generasjoner.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer

Han tror imidlertid ikke livsstilen hans får store konsekvenser for ham, da Kirk Johansen lever av egne investeringer, og ikke er direkte knyttet til en merkevare.

- Det betyr nok ikke så mye for han, fordi det er en luksus man har med så mye penger. Da kan man faktisk tillate seg å være relativt likegyldig til hva andre tenker om en, sier Ellersgaard.

Familien Kirk Johansen trakk seg i 2007 ut av Lego. Det er morens bror, Kjeld Kirk Johansen, sammen med sine barn, som i dag eier selskapet. Anders Kirk Johansen har arvet sin mor, Gunhild Kirk Johansen. Den gang fikk de to, og Anders' to brødre, en verdi vurdert til 15 milliarder danske kroner, som tilsvarer ca. 21 milliarder norske kroner.

Siden har familien stiftet investeringsselskapet Kirk Kapital og ligger på plassen som Danmarks 20. rikeste familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer