I harnisk over «whisky-sopp»

Nabo har fått nok og går rettens vei.

GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB
GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

En som holder til nær whiskygiganten Jack Daniel's' varehus hevder hun invaderes av såkalt whisky-sopp, som skal legge seg på eiendommen hennes.

Christi Long eier et arrangementssted i Lincoln County i delstaten Tennessee, nær flere av whisky-gigantens varehus. Hun har satt advokat på saken.

- Invaderende

Hun hevder at den «invaderende» soppen har tvunget henne til å punge ut flere titalls tusen på vasking, melder BBC.

«WHISKY-SOPPEN»: Soppen skal ha vært et problem i en årrekke. Den mørke soppen oppstår av alkoholdamp fra whisky som aldres på fat. Bildet viser et av Brown-Formans whisky-varehus i Tennessee. Soppen skal også dekke hjem, hus, hagemøbler og veiskilt i nærheten, ifølge beboere. Foto: Ben Sklar / The New York Times
«WHISKY-SOPPEN»: Soppen skal ha vært et problem i en årrekke. Den mørke soppen oppstår av alkoholdamp fra whisky som aldres på fat. Bildet viser et av Brown-Formans whisky-varehus i Tennessee. Soppen skal også dekke hjem, hus, hagemøbler og veiskilt i nærheten, ifølge beboere. Foto: Ben Sklar / The New York Times Vis mer

«Whisky-soppen» oppstår som følge av alkoholdamp og dekker overflater nær destillerier verden rundt, ifølge kanalen.

Jack Daniel's har flere varehus i delstaten, der whiskyen deres aldres. Det skal gjøre den aktuelle soppen til et økende problem for folk i området, hevder Longs advokat overfor BBC.

Saksøker

Long saksøker lokale myndigheter for angivelig å ikke gi riktige godkjenninger til whisky-varehusene.

Som en følge er det nå blitt satt en stopper for et nytt byggeprosjekt.

- Vi respekterer kjennelsen og ser fram til å samarbeide med Lincoln County om oppdaterte tillatelser, sier en talsperson for Brown-Forman, selskapet som eier Jack Daniel's.

- Jack Daniel's-destilleriet vil fortsette å overholde forskrifter og bransjestandarder hva gjelder design, konstruksjon og tillatelser til varehus, legger talspersonen til.

Flere rasende beboere i nærheten bønnfaller nå Jack Daniel's om å få på plass luftfiltre for å bekjempe problemet.

Soppens egentlige navn er Baudoinia compniacensis, og ble oppkalt etter sjefen for den franske destilleri-forbundet, da det ble oppdaget sopp rundt konjakk-destillerier på 1800-tallet.

Føderalt politi i Tennessee har pleid å lete etter soppen som tegn på at ulovlig hjemmebrent, «moonshine», lages i nærheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer