I harnisk over «whisky-sopp»

Nabo har fått nok og går rettens vei.

GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB
GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

En som holder til nær whiskygiganten Jack Daniel's' varehus hevder hun invaderes av såkalt whisky-sopp, som skal legge seg på eiendommen hennes.

Christi Long eier et arrangementssted i Lincoln County i delstaten Tennessee, nær flere av whisky-gigantens varehus. Hun har satt advokat på saken.

- Invaderende

Hun hevder at den «invaderende» soppen har tvunget henne til å punge ut flere titalls tusen på vasking, melder BBC.

«Whisky-soppen» oppstår som følge av alkoholdamp og dekker overflater nær destillerier verden rundt, ifølge kanalen.

Jack Daniel's har flere varehus i delstaten, der whiskyen deres aldres. Det skal gjøre den aktuelle soppen til et økende problem for folk i området, hevder Longs advokat overfor BBC.

Saksøker

Long saksøker lokale myndigheter for angivelig å ikke gi riktige godkjenninger til whisky-varehusene.

Som en følge er det nå blitt satt en stopper for et nytt byggeprosjekt.

- Vi respekterer kjennelsen og ser fram til å samarbeide med Lincoln County om oppdaterte tillatelser, sier en talsperson for Brown-Forman, selskapet som eier Jack Daniel's.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.