I harnisk over «whisky-sopp»

Nabo har fått nok og går rettens vei.

GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB
GIGANT: En nabo har gått til sak mot lokale myndigheter etter at såkalt whisky-sopp, som følge av Jack Daniel's-produksjon, skal ha blitt et mareritt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

En som holder til nær whiskygiganten Jack Daniel's' varehus hevder hun invaderes av såkalt whisky-sopp, som skal legge seg på eiendommen hennes.

Christi Long eier et arrangementssted i Lincoln County i delstaten Tennessee, nær flere av whisky-gigantens varehus. Hun har satt advokat på saken.

- Invaderende

Hun hevder at den «invaderende» soppen har tvunget henne til å punge ut flere titalls tusen på vasking, melder BBC.

«Whisky-soppen» oppstår som følge av alkoholdamp og dekker overflater nær destillerier verden rundt, ifølge kanalen.

Jack Daniel's har flere varehus i delstaten, der whiskyen deres aldres. Det skal gjøre den aktuelle soppen til et økende problem for folk i området, hevder Longs advokat overfor BBC.

Saksøker

Long saksøker lokale myndigheter for angivelig å ikke gi riktige godkjenninger til whisky-varehusene.

Som en følge er det nå blitt satt en stopper for et nytt byggeprosjekt.

- Vi respekterer kjennelsen og ser fram til å samarbeide med Lincoln County om oppdaterte tillatelser, sier en talsperson for Brown-Forman, selskapet som eier Jack Daniel's.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer