I hyttebråk: Slår tilbake

Da Martin Johnsrud Sundby (39) la ut ei hytte på Sjusjøen til salg, oppdaget kommunen ulovligheter på eiendommen. - En skrivefeil, svarer den tidligere skistjerna.

HYTTEKRANGEL: Martin Johnsrud Sundby mener kommunen tar feil når de mener han har bygget ulovlig på hytta si på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HYTTEKRANGEL: Martin Johnsrud Sundby mener kommunen tar feil når de mener han har bygget ulovlig på hytta si på Sjusjøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I slutten av september ble det kjent at tidligere langrennsproff Martin Johnsrud Sundby og kona Marieke Heggeland hadde lagt ut ei hytte på Sjusjøen til salgs, til en prisantydning på like over 10 millioner kroner.

Like før helga skrev derimot Hamar Arbeiderblad at Ringsaker kommune hadde blitt oppmerksomme på at det var bygget ulovlig på eiendommen på grunn av salgsannonsen.

I et brev til den tidligere skistjerna, som Børsen har fått tilgang til, skriver kommunen at gjerdet på eiendommen ikke er «i henhold til gjeldende bestemmelser», og at boden som er oppført på baksiden av hytta gjør at bruksarealet er for stort.

Kommunen skriver at gjerdet må endres, og ber om en tilbakemelding på hvor stort det totale bruksarealet på eiendommen faktisk er.

- En skrivefeil

Martin Johnsrud Sundby mener derimot at kommunen tar feil.

- Det er ingenting som er ulovlig på den hytta. Vi har en 3,5 år gammel ferdigstillelsesattest fra kommunen på hver kvadratmeter, og hytta er 1,5 kvm under maks utnyttelse, skriver han i en SMS til Børsen, og legger til:

- En skrivefeil i salgsoppgaven utløste reaksjon fra kommunen.

Når Elling Bollestad, fagansvarlig for byggesak i Ringsaker kommune, blir konfrontert med ovennevnte svar fra Johnsrud Sundby, svarer han at de vil ta stilling til saken når det foreligger en formell tilbakemelding fra den tidligere langrennsproffen.

- Vi avventer tilbakemelding på brevet, sier Bollestad til Børsen.

ULOVLIG? Ringsaker kommune mener gjerdet utenfor hytta er satt opp feil, og har også spørsmål angående en bod på baksida av eiendommen. Foto: Lars Marius Bækkevold
ULOVLIG? Ringsaker kommune mener gjerdet utenfor hytta er satt opp feil, og har også spørsmål angående en bod på baksida av eiendommen. Foto: Lars Marius Bækkevold Vis mer

- Kan ta tid

Ansvarlig mekler for hytta, Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1, henviser videre til Johnsrud Sundby når det gjelder brevet fra kommunen.

Hun er derimot ved godt mot når det gjelder å få solgt hytta.

- Jeg har hatt flere på visning, og har dialog med flere av dem. Men som alt annet i fritidsmarkedet om dagen, så er vi forberedt på at det kan ta litt tid, sier hun til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer