I kjoletrøbbel: - Svært beklagelig

Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez kan ha begått regelbrudd under en galla i New York.

KJOLE: Alexandria Ocasio-Cortex fikk svært mye oppmerksomhet for kjolen hun hadde på seg under The Met Gala i fjor. På kjolen sto det skrevet «Tax the rich», altså skattlegg de rike. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
KJOLE: Alexandria Ocasio-Cortex fikk svært mye oppmerksomhet for kjolen hun hadde på seg under The Met Gala i fjor. På kjolen sto det skrevet «Tax the rich», altså skattlegg de rike. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da den svært omtalte, demokratiske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez, ofte bare omtalt som AOC, møtte opp under en galla i Metropolitan Museum of Art i 2021 i en hvit kjole med påskriften «Tax the rich» - skattlegg de rike - kan hun ha brutt regler i Representantenes hus, skriver Bloomberg.

Kjolen er en viktig del av grunnen til at hun nå er under etterforskning av etikkomiteen i Representantenes hus. Det ble kjent torsdag.

Det er ikke den politiske budskapet i den leide kjolen som får komiteen til å dykke dypere i saken, snarere hvorvidt AOC betalte for den leide kjolen, og andre varer og tjenester, som hun skulle.

- Kan ha fått ulovlige gaver

En rapport fra Office of Congressional Ethics (OEC) slo i fjor fast at Ocasio-Cortez kan ha brutt reglene. Det mulige regelbruddet har de formulert på følgende vis:

«Representant Alexandria Ocasio-Cortex kan ha tatt imot gaver hun ikke har lov til å ta imot i tilknytning til hennes deltakelse under Met Gala i 2021. Hvis representant Ocasio-Cortez tok imot ulovlige gaver, kan hun ha brutt reglene for Representantenes hus, atferdsstandarder og føderal lov», skrev Office of Congressional Ethics, og anbefalte etikkomiteen å kikke videre på saken.

Det har de nå bestemt seg for å gjøre.

Betalte seint

Bakgrunnen for at det hele nå skal etterforskes er at AOC innledningsvis ikke skal ha betalt for varer og tjenester, der kjolen er et sentralt element, i forbindelse med gallaen.

«Betalingen for varer og tjenester fant ikke sted før OEC kontaktet henne i forbindelse med denne gjennomgangen», konkluderes det, før det heter at Ocasio-Cortez «muligens ikke hadde betalt varer og tjenester for flere tusen dollar».

Representanter for det unge demokratiske kongressmedlemmet innrømmer i rapporten at det har vært trøbbel med betalingen, og kunne ikke forklare hvorfor leiekostnadene for kjolen ble redusert fra 1300 til 300 dollar.

Ocasio-Cortez tilstår selv det glapp litt for dem da de skulle betale for kjolen og andre varer og tjenester.

Hun beskriver situasjonen som «dypt beklagelig».

- Betalte fra egen lomme

Talsperson for Ocasio-Cortez, Lauren Hitt, skriver i en uttalelse at det har vært en forsinkelse i betalingen av leverandører og at «kongresskvinnen finner disse forsinkelsene uakseptable, og har tatt flere grep for å forsikre seg at noe som dette ikke vil skje igjen».

Hitt bemerker likevel at hun mener at disse forsinkelsene ikke utgjør et regelbrudd, og at Ocasio-Cortez har betalt regningene «fra sin egen lomme».

På tross av dette skal altså etikkomiteen i Representantenes hus nå etterforske saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer