I kjoletrøbbel: - Svært beklagelig

Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez kan ha begått regelbrudd under en galla i New York.

KJOLE: Alexandria Ocasio-Cortex fikk svært mye oppmerksomhet for kjolen hun hadde på seg under The Met Gala i fjor. På kjolen sto det skrevet «Tax the rich», altså skattlegg de rike. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
KJOLE: Alexandria Ocasio-Cortex fikk svært mye oppmerksomhet for kjolen hun hadde på seg under The Met Gala i fjor. På kjolen sto det skrevet «Tax the rich», altså skattlegg de rike. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da den svært omtalte, demokratiske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez, ofte bare omtalt som AOC, møtte opp under en galla i Metropolitan Museum of Art i 2021 i en hvit kjole med påskriften «Tax the rich» - skattlegg de rike - kan hun ha brutt regler i Representantenes hus, skriver Bloomberg.

Kjolen er en viktig del av grunnen til at hun nå er under etterforskning av etikkomiteen i Representantenes hus. Det ble kjent torsdag.

Det er ikke den politiske budskapet i den leide kjolen som får komiteen til å dykke dypere i saken, snarere hvorvidt AOC betalte for den leide kjolen, og andre varer og tjenester, som hun skulle.

- Kan ha fått ulovlige gaver

En rapport fra Office of Congressional Ethics (OEC) slo i fjor fast at Ocasio-Cortez kan ha brutt reglene. Det mulige regelbruddet har de formulert på følgende vis:

«Representant Alexandria Ocasio-Cortex kan ha tatt imot gaver hun ikke har lov til å ta imot i tilknytning til hennes deltakelse under Met Gala i 2021. Hvis representant Ocasio-Cortez tok imot ulovlige gaver, kan hun ha brutt reglene for Representantenes hus, atferdsstandarder og føderal lov», skrev Office of Congressional Ethics, og anbefalte etikkomiteen å kikke videre på saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer