Helene Olafsen og Jørgen Nilsen:

I klinsj med naboen

Kjendisparet Helene Olafsen (33) og Jørgen Nilsen (33) har fått naboen på nakken etter å ha gjort flere endringer på eiendommen. I en anonym klage til Plan- og bygningsetaten får stjerneparet en skyllebøtte.

NABOKLAGE: Overtakelsen av eiendommen til 15,9 millioner har ikke gått helt sømløst for stjerneparet Helene Olafsen og Jørgen Nilsen. Foto: Javad Parsa / NTB
NABOKLAGE: Overtakelsen av eiendommen til 15,9 millioner har ikke gått helt sømløst for stjerneparet Helene Olafsen og Jørgen Nilsen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Skal vi danse»-programleder og tidligere snowboarder Helene Olafsen (33) og proffdanser Jørgen Nilsen (33) kjøpte i 2019 en eiendom på idylliske Malmøya i Oslo. Med på kjøpet fulgte en rekke ulovlig oppreiste bygg, som kjendisparet ble pålagt å rive.

Malmøya i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Malmøya i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Paret sendte inn flere klager på vedtakene, men i fjor kunne Statsforvalteren i Oslo og Viken slå fast at både båthus og brygge måtte rives.

Børsen har siden lørdag morgen forsøkt å få en kommentar fra Olafsen og Nilsen. De har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Nå er det igjen trøbbel i paradis.

I en anonym klage til Plan- og bygningsetaten (PBE) reagerer en nabo på en rekke endringer som har blitt gjort på eiendommen.

- Eierne av seksjon 1 har, på tross av dette forbud, igangsatt en rekke tiltak i direkte strid med forbudet, i strid med bygningsloven, i strid med eierseksjonsloven, i strid med naboloven, skriver vedkommende i varselet.

Finansavisen omtalte saken først.

- Dårlig fundamentert

Naboen, som ønsker å være anonym, har i en redegjørelse kommet med eksempler på flere endringer som har blitt gjort på eiendommen.

I klagen, som Børsen har fått tilgang til, skriver vedkommende blant annet at «en gammel frukthage er forvandlet til en diger parkeringsplass».

Bilder fra stedet viser tilsynelatende tette trær som har blitt revet opp med rota, for deretter å bli erstattet med en bred parkeringsplass.

Denne er i tillegg dårlig fundamentert, hevder naboen, som påstår at fyllmassene til stadighet sklir over til naboseksjonens eiendom.

Videre hevder den anonyme klageren at det har blitt satt opp flere nybygg, deriblant en terasse, som skal være plassert direkte på nabogrensa.

- Kan ikke gå upåaktet hen

Kjendisparet får også passet påskrevet for at de angivelig ikke har søkt om dispensasjon, og at det ikke er gitt nabovarsel.

Det har siden 2019 vært et midlertidig forbud mot tiltak på Malmøya, noe klageren understreker i sin redegjørelse.

- Eierne av seksjon 1 har gjentatte ganger blitt gjort oppmerksom på at de må følge gjeldende regler og bestemmelser. De regler og bestemmelser som også gjelder for alle andre beboere på Malmøya.

Vedkommende hevder videre at det har blitt engasjert advokat for å gjøre Olafsen og Nilsen oppmerksomme på overtrampene - uten videre suksess.

- Det er ikke mulig å stilltiende la dette gå upåaktet hen, skriver naboen i brevet til PBE, som er datert 16. oktober i år.

Over 100 år gammelt hus

Da kjendisparet punget ut for eiendommen i 2019, hadde den en prisantydning på 15,9 millioner kroner. Boligen ligger på ett plan på snaut 150 kvadratmeter. Eiendommen har en 15 meter lang privat strandlinje, med brygge, lysthus og badehus.

Huset ble oppført allerede i 1885, men har seinere blitt modernisert og bygget på.

Den ærverdige eiendommen ligger på Malmøya midt i Bunnefjorden, åtte kilometer sør for Oslo sentrum og rett vest av Ulvøya.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer