I krise: - Aldri sett maken

Bunnpris på Hjellestad i Bergen er kriserammet som følge av de høye strømprisene. Butikken overlever så vidt fjoråret - etter uventet hjelp fra en av landets rikeste.

KOM OVER KNEIKA: Rasmus Amlie på Bunnpris Hjellestad fryktet konkurs. Foto: Privat
KOM OVER KNEIKA: Rasmus Amlie på Bunnpris Hjellestad fryktet konkurs. Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Kjøpmann Rasmus Amlie driver Bunnpris Hjellestad i Bergen. 2022 har vært et tøft år for butikken som ble rammet av en dårlig sommer og høye strømpriser.

- Det var en katastrofalt dårlig sommer på Vestlandet. Vi er en sesongbutikk som ligger på kaia her. Det er halvåret som skal redde inn vinteren. Og så var det de høye strømprisene. Jeg har aldri sett maken til underskudd, sier han til Dagbladet.

Etter november lå butikken 350 000 kroner i underskudd. Nå har hjelpen kommet. Bunnpris sentralt skal nå bidra med strømstøtte til sesongbutikken på Hjellestad.

I tillegg har lokalbefolkningen engasjert seg for å beholde butikken. Det er opprettet en Spleis som per nå har samlet inn i underkant av 46 000 kroner.

Les alle saker fra Dagbladet Bergen her.

Var nær konkurs

I en sak i Bergensavisen tok Trond Mohn til orde for å hjelpe sin lokale nærbutikk. En av Bergens rikeste benytter seg av lokalbutikken på sitt hjemsted. Amlie kan avsløre at Mohn har overført en pengesum, men vil ikke kommentere størrelsen på bidraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer