Kjøpte 360 liter brus:

- I kveld blir det fest!

Da Norge i dag åpnet for karantenefri reise til Sverige, kastet venninnene Rosemarie Gulbrandsen (39) og Linda Solberg (37) seg i bilen til Strömstad.

TØRSTE: Rosemarie Gulbrandsen og Linda Solberg fra Sarpsborg fylte bilen da grensa åpnet igjen. Video: Nina Hansen / Dagbladet. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND / OSLO (Dagbladet): Rosemarie Gulbrandsen (39) og Linda Solberg (37) var to av de aller første nordmennene som i dag kom tilbake fra Sverige uten karanteneopphold.

Begge smilte og spøkte da de ventet på testresultatet på teststasjonen på Svinesund etter å ha passert grensekontrollen.

Med latter og smil viser de fram handlefangsten i bilen: 200 halvannenlitersflasker med Pepsi Max, 40 halvannenlitersflasker med vanlig Coca-Cola, noen pakker med doruller og ørlite mat.

- I kveld blir det fest igjen! Nå er det over et år siden vi har vært på Nordby-senteret på harryhandel. Det er bare 20 minutters kjøring hjemmefra, og vi har pleid å være der én til to ganger i måneden. Så dette er en festdag, sier de to til Dagbladet.

- Milelange bilkøer

Sammen med en tredje venninne dro de to hjemmefra i tolvtida i dag.

- Da var det nesten ingen på Nordby. Det var vel maks 30 biler der. Men det var tydelig at de holdt på å rigge til inn for norsk storbesøk, sier Solberg.

De mener selv de var heldige med ventetida den aller første dagen. De to sto langt framme i køen da de nye reglene trådte i kraft klokka 15.00. Med covid-testen brukte de halvannen på å komme seg tilbake over grensa. Men de regner med at det blir mye lenger ventetid i dagene som kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer