Kjøpte 360 liter brus:

- I kveld blir det fest!

Da Norge i dag åpnet for karantenefri reise til Sverige, kastet venninnene Rosemarie Gulbrandsen (39) og Linda Solberg (37) seg i bilen til Strömstad.

TØRSTE: Rosemarie Gulbrandsen og Linda Solberg fra Sarpsborg fylte bilen da grensa åpnet igjen. Video: Nina Hansen / Dagbladet. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND / OSLO (Dagbladet): Rosemarie Gulbrandsen (39) og Linda Solberg (37) var to av de aller første nordmennene som i dag kom tilbake fra Sverige uten karanteneopphold.

Begge smilte og spøkte da de ventet på testresultatet på teststasjonen på Svinesund etter å ha passert grensekontrollen.

Med latter og smil viser de fram handlefangsten i bilen: 200 halvannenlitersflasker med Pepsi Max, 40 halvannenlitersflasker med vanlig Coca-Cola, noen pakker med doruller og ørlite mat.

- I kveld blir det fest igjen! Nå er det over et år siden vi har vært på Nordby-senteret på harryhandel. Det er bare 20 minutters kjøring hjemmefra, og vi har pleid å være der én til to ganger i måneden. Så dette er en festdag, sier de to til Dagbladet.

- Milelange bilkøer

Sammen med en tredje venninne dro de to hjemmefra i tolvtida i dag.

- Da var det nesten ingen på Nordby. Det var vel maks 30 biler der. Men det var tydelig at de holdt på å rigge til inn for norsk storbesøk, sier Solberg.

De mener selv de var heldige med ventetida den aller første dagen. De to sto langt framme i køen da de nye reglene trådte i kraft klokka 15.00. Med covid-testen brukte de halvannen på å komme seg tilbake over grensa. Men de regner med at det blir mye lenger ventetid i dagene som kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.