Idar Vollvik:

I retten over munnbind-feil

I dag møter seriegründer Idar Vollvik i tingretten, tiltalt for å ha pakket om og feilmerket munnbind i 2020. Vollvik nekter straffskyld.

I RETTEN: Idar Vollvik er tiltalt for feilmerking av munnbind han solgte gjennom nettbutikken sin. Foto: Odd Mehus / Dagbladet
I RETTEN: Idar Vollvik er tiltalt for feilmerking av munnbind han solgte gjennom nettbutikken sin. Foto: Odd Mehus / Dagbladet Vis mer
Publisert

– Når det kommer til merking, har vi syndet. Men det har også hele Norge gjort. Du kan gå på apoteket og kjøpe munnbind du får i en papp-pose uten datomerking eller noe, men så er det vi som blir stilt i gapestokken, sa Idar Vollvik til TV 2 4. september i 2020.

Noen dager tidligere hadde seriegründeren blitt pågrepet av politiet i Bergen, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr.

Politiet aksjonerte også mot tre lokaler i Bergen tilhørende Vollvik. Det ble beslaglagt munnbind som skal ha vært lagt ut for salg på nettbutikken Ludostore.

Tiltalt for uriktig merking

I dag møter Idar Vollvik i Hordaland tingrett i Bergen, tiltalt for å ha pakket om, forsøkt pakket om eller uriktig merket minst 700.000 munnbind. Påtalemyndigheten mener at Vollvik forsøkte å få ikke-medisinske munnbind til å fremstå som medisinske.

– Han sørget for at eventuelle følgeskriv som opplyste at munnbind var av type «non-medical», ble fjernet, og at munnbind ble flyttet fra emballasje merket «non-medical» over i ny emballasje som var merket slik at de fremsto som medisinske munnbind, står det i tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.