Idar Vollvik:

I retten over munnbind-feil

I dag møter seriegründer Idar Vollvik i tingretten, tiltalt for å ha pakket om og feilmerket munnbind i 2020. Vollvik nekter straffskyld.

I RETTEN: Idar Vollvik er tiltalt for feilmerking av munnbind han solgte gjennom nettbutikken sin. Foto: Odd Mehus / Dagbladet
I RETTEN: Idar Vollvik er tiltalt for feilmerking av munnbind han solgte gjennom nettbutikken sin. Foto: Odd Mehus / Dagbladet Vis mer
Publisert

– Når det kommer til merking, har vi syndet. Men det har også hele Norge gjort. Du kan gå på apoteket og kjøpe munnbind du får i en papp-pose uten datomerking eller noe, men så er det vi som blir stilt i gapestokken, sa Idar Vollvik til TV 2 4. september i 2020.

Noen dager tidligere hadde seriegründeren blitt pågrepet av politiet i Bergen, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr.

Politiet aksjonerte også mot tre lokaler i Bergen tilhørende Vollvik. Det ble beslaglagt munnbind som skal ha vært lagt ut for salg på nettbutikken Ludostore.

Tiltalt for uriktig merking

I dag møter Idar Vollvik i Hordaland tingrett i Bergen, tiltalt for å ha pakket om, forsøkt pakket om eller uriktig merket minst 700.000 munnbind. Påtalemyndigheten mener at Vollvik forsøkte å få ikke-medisinske munnbind til å fremstå som medisinske.

– Han sørget for at eventuelle følgeskriv som opplyste at munnbind var av type «non-medical», ble fjernet, og at munnbind ble flyttet fra emballasje merket «non-medical» over i ny emballasje som var merket slik at de fremsto som medisinske munnbind, står det i tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer