Ukraina-krigen

I rettsstrid:
- En avgjørende test

Den sanksjonerte russiske oligarken Petr Aven etterforskes for angivelige brudd på sanksjoner av britiske myndigheter.

ETTERFORSKES: Petr Aven er i en rettslig tvist med britiske myndigheter. Her er han avbildet sammen med aluminimum-oligarken Oleg Deripaska i 2016. Foto: Reuters/Sergei Karpukhi/NTB
ETTERFORSKES: Petr Aven er i en rettslig tvist med britiske myndigheter. Her er han avbildet sammen med aluminimum-oligarken Oleg Deripaska i 2016. Foto: Reuters/Sergei Karpukhi/NTB Vis mer
Publisert

I slutten av mai ble det kjent at britiske myndigheter hadde gått til aksjon mot den russiske oligarken Petr Avens' villa i Surrey like utenfor London.

Det var et ledd i den første etterforskningen av ham, som gjelder angivelige brudd på sanksjoner.

Etter at britiske myndigheter også frøs flere bankkontoer Aven brukte til å betale utgifter tilknyttet villaen, er de to partene nå i en rettslig strid.

Mandag lettet derimot en London-domstol på en fryseordre på noen av kontoene til den russiske oligarken, som ble brukt til å betale for regninger og sikkerhet, ifølge Bloomberg.

Verdifull kunstsamling

Etterforskningen av Avens angivelige brudd på sanksjoner er en av de første offentlige etterforskningene av mistenkte brudd.

Aven er forretningsmann, økonom og politiker. Han ble sanksjonert i mars, fordi Storbritannia mener han er en Kreml-vennlig oligark med tette bånd til Putin.

I tillegg til villaen i Surrey ser britiske myndigheter også på overførselen av 3 millioner pund, nesten 36 millioner norske kroner, som skal ha blitt sendt til Storbritannia fra Østerrike i timene før sanksjonene ble innført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer