- I sluttfasen

Statsministeren forteller Dagbladet at regjeringen er helt i sluttfasen i jobben med en strømkrisestøtte til bedrifter. Selv om NHO sto over et planlagt møte i går, bedyrer Jonas Gahr Støre at dialogen er god.

SNART I MÅL: Jonas Gahr Støre forteller Dagbladet at jobben med strømstøtte til bedrifter er i sluttfasen. Foto: Beate Oma Dahle / NTBFoto: Beate Oma Dahle / NTB
SNART I MÅL: Jonas Gahr Støre forteller Dagbladet at jobben med strømstøtte til bedrifter er i sluttfasen. Foto: Beate Oma Dahle / NTBFoto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): - Vi er i sluttfase-samtaler, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Ap-lederen forteller at regjeringen, LO, NHO og Virke nå er helt nære å finne en felles enighet om en etterlengtet strømstøttepakke til bedriftene.

Mandag neste uke samles Stortinget i ekstraordinært møte for å diskutere tiltak mot de rekordhøye strømprisene. Støre vil ikke forskuttere at pakken er klar for presentasjon før den tid, selv om Dagbladet er kjent med at dette har vært målet internt i regjeringen.

- Vi kommer tilbake med tiltak om ikke lenge, sier statsministeren.

- Kommer dere tilbake før mandag?

- Vi jobber med dette nå. Vi har ikke satt noen tidsfrist, sier Støre.

Tirsdag skulle regjeringen, LO, NHO og Virke samles til et møte der den for mange etterlengtede strømstøttepakken til bedrifter skulle diskuteres.

- God dialog

Dagbladet kunne tidligere i dag melde at møtet aldri ble noe av. Utfordringen skal ligge hos NHO. De skal ikke ha vært klare til å gi noen tilbakemelding på regjeringens tilbud til strømstøttepakke for bedriftene.

Etter det Dagbladet kjenner til er LO i all hovedsak enige med forslaget regjeringen har lagt fram. De var klare til å gi sine tilbakemeldinger på det planlagte møtet tirsdag. LO-ledelsen ønsket noen justeringer, men var innstilt på å komme til enighet.

Støre er tilsynelatende ikke bekymret over at NHO droppet møtet.

- Vi har god dialog med NHO, er hans knappe kommentar til saken.

Stridspunkt: Søkbar støtte

Torsdag skrev Dagbladet at pakken er ventet å komme denne uka. Den vil hovedsakelig bestå av en lånegarantiordning. I tillegg kommer ekstra støtte til enøktiltak.

Dessuten jobbes det med en søkbar direktestøtte til bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene, blir Dagbladet fortalt av kilder tett på prosessen.

Etter det Dagbladet forstår, er det denne ordningen NHO er opptatt av å sikre rammevilkårene til i denne fasen av forhandlingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer