Michelle og Barack Obama:

I sorg etter dødsfall

Søndag døde milliardær og Obama-venn James Crown i en racerbilulykke.

MISTET VENN: Michelle og Barack Obama er i sorg etter at vennen døde i ulykke. Foto: Chip Somodevilla / UPI / Shutterstock / NTB
MISTET VENN: Michelle og Barack Obama er i sorg etter at vennen døde i ulykke. Foto: Chip Somodevilla / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Søndag, på sin egen 70-årsdag, ble milliardæren James «Jim» Crown drept i en racerbilulykke i Aspen i Colorado. Han kjørte inn i en vegg etter å ha rundet en kurve, ifølge hans far Lester Crown.

Den offisielle dødsårsaken er ventet etter obduksjonen, men rettsmedisineren har allerede slått fast at Crown hadde flere skader fra stump kraft, og at det var en ulykke.

Han var medlem av rikingfamilien Crown, som står bak Aspen Skiing Co. Selskapet eier flere luksusresorter i det amerikanske skiparadiset.

Blant Obamas nærmeste

Han er også av NBC News omtalt som en del av daværende president Barack Obamas innerste sirkel, og ble i 2014 oppnevnt til å sitte i presidentens etterretningsråd.

Den tidligere presidenten og kona Michelle har nå gått ut med en uttalelse vedrørende vennens bortgang.

«Vi er knust over å miste vår gode venn Jim Crown. Jim var en bærebjelke i Chicago, en tydelig stemme i det jødiske samfunnet og en ekte samfunnsleder som elsket byen vår», innledes minneordet, som blant annet er dedisert til Crowns etterlate - hans foreldre, kone, fire barn og to barnebarn.

Milliardæren var en kjent filantrop, og engasjerte seg nylig for å stoppe voldskriminalitet i Chicago. Han forpliktet seg, sammen andre næringslivsledere, til å finne jobber for så mange som 10 000 unge menn fra områder med mye kriminalitet.

Støttet presidentkampanjen

«Gjennom åras løp ble Jim og hans kone Paula noen av våre nærmeste venner, og vi har hatt noen flotte stunder med hele Crown-familien. Han introduserte til og med våre jenter til gleden ved vinteren i Aspen. For bare noen uker siden tilbrakte vi kvelden med Jim og Paula, og opplevde hans varme og godhet for det vi ikke visste skulle bli siste gang», skriver ekteparet.

WOOPS: Tidligere president Barack Obama gikk på en liten tittel-smell da han skulle introdusere president Joe Biden i Det hvite hus tirsdag 5. april. Video: WH.GOV / Youtube. Foto: Scanpix Vis mer

I uttalelsen står det også at Crown støttet Barack Obama da han fortsatt var en usannsynlig presidentkandidat, og at han jobbet hardt for å overbevise Chicago om at han var riktig mann for jobben.

«Hans sjenerøse sjel, hans villighet til å hjelpe - det var noe vi fikk kjenne på kroppen», skriver Obamaene.

Ulykken etterforskes både av rettsmedisinsk avdeling, det lokale sheriffkontoret og Colorados statspatrulje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer