Michelle og Barack Obama:

I sorg etter dødsfall

Søndag døde milliardær og Obama-venn James Crown i en racerbilulykke.

MISTET VENN: Michelle og Barack Obama er i sorg etter at vennen døde i ulykke. Foto: Chip Somodevilla / UPI / Shutterstock / NTB
MISTET VENN: Michelle og Barack Obama er i sorg etter at vennen døde i ulykke. Foto: Chip Somodevilla / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Søndag, på sin egen 70-årsdag, ble milliardæren James «Jim» Crown drept i en racerbilulykke i Aspen i Colorado. Han kjørte inn i en vegg etter å ha rundet en kurve, ifølge hans far Lester Crown.

Den offisielle dødsårsaken er ventet etter obduksjonen, men rettsmedisineren har allerede slått fast at Crown hadde flere skader fra stump kraft, og at det var en ulykke.

Han var medlem av rikingfamilien Crown, som står bak Aspen Skiing Co. Selskapet eier flere luksusresorter i det amerikanske skiparadiset.

Blant Obamas nærmeste

Han er også av NBC News omtalt som en del av daværende president Barack Obamas innerste sirkel, og ble i 2014 oppnevnt til å sitte i presidentens etterretningsråd.

Den tidligere presidenten og kona Michelle har nå gått ut med en uttalelse vedrørende vennens bortgang.

«Vi er knust over å miste vår gode venn Jim Crown. Jim var en bærebjelke i Chicago, en tydelig stemme i det jødiske samfunnet og en ekte samfunnsleder som elsket byen vår», innledes minneordet, som blant annet er dedisert til Crowns etterlate - hans foreldre, kone, fire barn og to barnebarn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.