I strupen på barnehageriking

Rødt mener Kapitals rikingliste viser at barnehagedrift er «big business». - De lever i sin egen verden, repliserer barnehageeier.

SLÅR TILBAKE: Eier av Trygge Barnehager, Eli Sævareid, slår tilbake mot kritikken fra Rødt. Foto: Harald Nordvik / NTB
SLÅR TILBAKE: Eier av Trygge Barnehager, Eli Sævareid, slår tilbake mot kritikken fra Rødt. Foto: Harald Nordvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette forteller det vi har hevdet - at det er gode penger i å spekulere i velferd, sier Hege Bae Nyholt, stortingsrepresentant for Rødt, til Børsen.

Rødts motstand mot kommersielle aktører i barnehagesektoren er ikke akkurat ukjent, og det Nyholt nå trekker fram som et bevis på skyhøy profitt i sektoren kommer fra Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Kapitals anslag viser nemlig at Eli Sævareid, som sammen med Sigurd Aase er en av eierne av barnehagekjeden Trygge Barnehager, har økt formuen sin med tett på én milliard kroner siden 2020. Hun står nå registrert med en anslått formue på 1,85 milliarder kroner.

Aase er også inne på lista, med en anslått formue på 1,7 milliarder.

Eli Sævareid sier til Børsen at det at private organisasjoner driver en vesentlig del av landets barnehager «sparer samfunnet for store summer». Se hele tilsvaret lenger nede.

Solgte barnehageeiendommer

I 2021 var ikke Sævareid på lista over Norges 400 rikeste, og da måtte man ha en formue på én milliard for å komme med, så økningen har vært bratt det siste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.