Kolleger langer ut:

I strupen på SAS-pilotene: - Forræderi

Kolleger av SAS-pilotene går nå hardt ut mot de streikende SAS-pilotene. «Helt feil», tordner pilot-topp i retur.

STREIK: Riksmekleren har vært i daglig kontakt med partene i SAS-konflikten. Så langt er det lite som tyder på at noen er klare for å gi noe som helst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STREIK: Riksmekleren har vært i daglig kontakt med partene i SAS-konflikten. Så langt er det lite som tyder på at noen er klare for å gi noe som helst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er skamfullt at dette er måten pilotene velger å gi tilbake til alle sjenerøse og tålmodige skattebetalere der ute.

Slik lød tordentalen fra SAS- sjef Anko van der Werff, da han for ganske nøyaktig ei uke siden kunngjorde at selskapets piloter nå var i streik.

Det sparket på mange måter i gang sju dagers drittkasting i begge retninger. Nå kaster også noen av SAS-pilotenes kolleger seg inn i krangelen:

«Det er like mye behov for en ingeniør, en økonom eller en bakkeansatt, som det er behov for en pilot».

Det skriver de to svenske fagforeningene SAS Akademiker og SAS Ledarklubb i en felles uttalelse, hvor de sammen erklærer sin støtte til Anko van der Werff og SAS-ledelsen.

- Kan kjøre selskapet konkurs

«Det er ikke bare et forræderi mot kollegene i SAS, men også mot de lojale reisende som har kjøpt flybilletter», skriver de videre i uttalelsen Aftonbladet har fått tak i.

- I den situasjonen SAS befinner seg i nå, risikerer streiken å kjøre hele selskapet konkurs, sier leder av den svenske fagforeningen SAS Ledarklubb, Anders Westman, til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.