I strupen på Støre

Orkla-styreleder Stein Erik Hagen sier at Støre-regjeringen polariserer samfunnet med retorikk om «vanlige folk». Og dét har skylda for skatteflukten til Sveits, hevder han. - Jeg er også vanlige folk, sier Hagen til Dagbladet.

FORSTÅR UTFLYTTINGEN: Stein Erik Hagen, med Orkla-løven på jakka, synes regjeringen splitter nordmenn opp i to grupper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSTÅR UTFLYTTINGEN: Stein Erik Hagen, med Orkla-løven på jakka, synes regjeringen splitter nordmenn opp i to grupper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): - Jeg forstår dem godt. Absolutt, sier Orkla-sjef og mangemilliardær Stein Erik Hagen til Dagbladet.

Under NHOs årskonferanse i dag gir Hagen sin støtte til de såkalte «rikingene» som har meldt flytting til Sveits den siste tida.

Hagen mener utflyttingen handler om regjeringens retorikk, ikke om et strammere skatteregime for landets rikeste.

- Norge er et flott land, men det er mange andre flotte land også. Sveits er et velfungerende og godt land, ikke akkurat noe u-land, sier den gamle Rimi-sjefen.

- Jeg er vanlige folk

Hagen forteller Dagbladet at han er «forundret over inndelingen av befolkningen i to grupper». Denne inndelingen mener Hagen at regjeringen står bak.

- Det er svært uheldig. De med inntekt under 750 000 er liksom vanlige folk og de er man for. Mens de med inntekt over 750 000, de er man mot, sier han og peker på regjeringens tanke om at «vanlige folk» har inntekt under 750 000.

- Er du vanlige folk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer