I strupen: - Synd

Høyresiden har lenge savnet Jens Stoltenberg. Nå tyder mye på at også Audun Lysbakken har ei høy stjerne på borgerlig fløy, for uten ham går SV nå i populistisk retning, ifølge Erna Solberg. Høyre-lederen sier også at det kunne blitt en belastning for Aker dersom Kjell Inge Røkke ikke flyttet formuen utenlands.

SYND: Erna Solberg sier der er opp til hver enkelt å bo der de vil, men hun synes det er leit at rikinger flytter til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SYND: Erna Solberg sier der er opp til hver enkelt å bo der de vil, men hun synes det er leit at rikinger flytter til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Det kan se ut som vi får et mer populistisk SV med Kirsti Bergstø enn under Audun Lysbakken, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Høyre-lederen er ikke nådig etter at nevnte Bergstø krevde svar på hvor Solberg egentlig står i debatten rundt rikingene som flytter utenlands.

Bergstø fortalte Dagbladet at Erna Solberg må gjøre det klart hvor hun står. Den påtroppende SV-lederen vil også ha avklaring på om Solberg vil reversere exit-skatten, og andre tiltak fra regjeringen, dersom Høyre vinne valget i 2025.

- Synd

Erna Solberg sier Bergstø later som om hun ikke har svart. Og konklusjonen fra Solberg er at hun synes det er «synd», ikke nødvendigvis «galt», at rikinger flagger ut.

- Som jeg sa da de først flyttet ut i fjor, så må hver enkelt avgjøre hvor de ønsker å bo, men jeg synes synd på bedriftene og lokalsamfunnene som får mer distanserte eiere, sier Solberg.

- Jeg har også sagt at jeg er mer bekymret for hva summene små bedrifter og personlige eiere betaler i skatt utgjør for driften, enn for de store i mangemilliardær-sjiktet, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer