I strupen: - Synd

Høyresiden har lenge savnet Jens Stoltenberg. Nå tyder mye på at også Audun Lysbakken har ei høy stjerne på borgerlig fløy, for uten ham går SV nå i populistisk retning, ifølge Erna Solberg. Høyre-lederen sier også at det kunne blitt en belastning for Aker dersom Kjell Inge Røkke ikke flyttet formuen utenlands.

SYND: Erna Solberg sier der er opp til hver enkelt å bo der de vil, men hun synes det er leit at rikinger flytter til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SYND: Erna Solberg sier der er opp til hver enkelt å bo der de vil, men hun synes det er leit at rikinger flytter til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Det kan se ut som vi får et mer populistisk SV med Kirsti Bergstø enn under Audun Lysbakken, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Høyre-lederen er ikke nådig etter at nevnte Bergstø krevde svar på hvor Solberg egentlig står i debatten rundt rikingene som flytter utenlands.

Bergstø fortalte Dagbladet at Erna Solberg må gjøre det klart hvor hun står. Den påtroppende SV-lederen vil også ha avklaring på om Solberg vil reversere exit-skatten, og andre tiltak fra regjeringen, dersom Høyre vinne valget i 2025.

- Synd

Erna Solberg sier Bergstø later som om hun ikke har svart. Og konklusjonen fra Solberg er at hun synes det er «synd», ikke nødvendigvis «galt», at rikinger flagger ut.

- Som jeg sa da de først flyttet ut i fjor, så må hver enkelt avgjøre hvor de ønsker å bo, men jeg synes synd på bedriftene og lokalsamfunnene som får mer distanserte eiere, sier Solberg.

- Jeg har også sagt at jeg er mer bekymret for hva summene små bedrifter og personlige eiere betaler i skatt utgjør for driften, enn for de store i mangemilliardær-sjiktet, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.