Milliardær snur:

- I tilfelle penger går til helvete

Rikingen advarte kraftig mot bitcoin i 2017. Nå mener han det er fornuftig å eie dem.

VAR KRITISK: Den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy råder investorer til å eie bitcoins. Foto: George Ruhe / NYT / NTB
VAR KRITISK: Den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy råder investorer til å eie bitcoins. Foto: George Ruhe / NYT / NTB Vis mer
Publisert

I 2017 advarte den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy mot bitcoin over en helside i den amerikanske storavisa Wall Street Journal.

Spesielt advarte han mot bitcoin-futures, avtaler om kjøp av bitcoin til en gitt pris i framtida, som han mente kunne destabilisere den «ekte økonomien».

Nå er tonen en litt annen.

Til Bloomberg sier mangemilliardæren at han selv eier bitcoins, og råder investorer til å ha to til tre prosent av sin formue i bitcoin - i tilfelle de mer tradisjonelle pengene «går til helvete».

Steinrik

Peterffy har en formue på 24 milliarder dollar, 212,6 milliarder kroner, og er verdens 64. rikeste person, ifølge Forbes.

Han mener fortsatt det er knyttet stor usikkerhet til den digitale valutaen.

- Jeg tror den kan synke til null, og jeg tror det kan stige til en million dollar. Jeg har ingen aning, sier han til Bloomberg.

Tilnærmingen skal være i tråd med den skiftende holdningen blant mange investorer, som tidligere ikke har kunnet fordra bitcoins. Spesielt i 2021 har flere erkjent at de går glipp av potensielt store gevinster, skriver magasinet.

Røkke: - Kan bli verdt millioner

I fjor kjøpte Kjell Inge Røkke bitcoins for en halv milliard kroner gjennom det nyetablerte selskapet Seetee AS.

«Bitcoin kan fortsatt synke til null. Men den kan også bli kjernen i en ny pengepolitisk arkitektur. I så fall kan én bitcoin bli verdt millioner av dollar», skrev Røkke i et brev til aksjonærene etter bitcoin-investeringa.

Tror på kjempeoppgang

Bitcoin har den siste tida svingt voldsomt. I skrivende stund ligger kursen litt under 43 000 dollar - et godt stykke ned fra rekordhøyden - som var 69 044 dollar i 10. november 2021, ifølge CoinGecko.

SVINGNINGER: Her illustrert ved en elektronisk tavle på en krypto-børs i Seoul, Sør-Korea, 6. januar 2022. Foto: YONHAP / EPA / NTB
SVINGNINGER: Her illustrert ved en elektronisk tavle på en krypto-børs i Seoul, Sør-Korea, 6. januar 2022. Foto: YONHAP / EPA / NTB Vis mer

Den amerikanske storbanken Goldman Sachs avslører i en fersk rapport at de mener den digitale valutaen har en himmelferd i vente, ifølge CNN.

- Vi tror at bitcoins markedsandel mest sannsynlig vil stige over tid som et biprodukt av en bredere bruk av digitale eiendeler, sier Zach Pandl, en av lederne for global valuta-, kurs- og framvoksende markedsstrategi i Goldman Sachs.

Banken tror kursen kan stige 17-18 prosent årlig og nå 100 000 dollar i løpet av en femårsperiode.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer