Milliardær snur:

- I tilfelle penger går til helvete

Rikingen advarte kraftig mot bitcoin i 2017. Nå mener han det er fornuftig å eie dem.

VAR KRITISK: Den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy råder investorer til å eie bitcoins. Foto: George Ruhe / NYT / NTB
VAR KRITISK: Den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy råder investorer til å eie bitcoins. Foto: George Ruhe / NYT / NTB Vis mer
Publisert

I 2017 advarte den ungarskfødte superrikingen Thomas Peterffy mot bitcoin over en helside i den amerikanske storavisa Wall Street Journal.

Spesielt advarte han mot bitcoin-futures, avtaler om kjøp av bitcoin til en gitt pris i framtida, som han mente kunne destabilisere den «ekte økonomien».

Nå er tonen en litt annen.

Til Bloomberg sier mangemilliardæren at han selv eier bitcoins, og råder investorer til å ha to til tre prosent av sin formue i bitcoin - i tilfelle de mer tradisjonelle pengene «går til helvete».

Steinrik

Peterffy har en formue på 24 milliarder dollar, 212,6 milliarder kroner, og er verdens 64. rikeste person, ifølge Forbes.

Han mener fortsatt det er knyttet stor usikkerhet til den digitale valutaen.

- Jeg tror den kan synke til null, og jeg tror det kan stige til en million dollar. Jeg har ingen aning, sier han til Bloomberg.

Tilnærmingen skal være i tråd med den skiftende holdningen blant mange investorer, som tidligere ikke har kunnet fordra bitcoins. Spesielt i 2021 har flere erkjent at de går glipp av potensielt store gevinster, skriver magasinet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer