ICA slår alarm: - Dødstrusler

Dagligvarekjeden frykter alvorlige hendelser som følge av matprisøkningen.

KRAFTIG ØKNING: Svenske matpriser har økt betydelig det siste året. Foto: ICA
KRAFTIG ØKNING: Svenske matpriser har økt betydelig det siste året. Foto: ICA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la det svenske statistikkbyrået SCB fram nye inflasjontall, som viste at inflasjonen nå er oppe i 12 prosent. Faktoren som mer enn noe annet driver opp prisveksten er matvareprisene.

Det siste året har de steget med 22,1 prosent - den største økningen siden 1950-tallet.

Det kjennes på lommeboka til svenskene, og mange retter nå sinnet og frustrasjonen delvis mot matvarebransjen, skriver SVT.

Innlegg som «det på tide å henge hver eneste ICA-forhander», eller «alle gjerrige krek som ligger bak dette fortjener å skytes» fikk i helga ICAs sikkerhetsavdelingen til å sende ut en epost til alle landets ICA-forhandlere.

«Dette medfører at vi bedømmer at det er en risiko for et angrep mot butikk, person eller privat eiendom som følge av det formidlede budskapet», står det i eposten.

ICAs sikkerhetssjef Anders Jonasson understreker at sannsynligheten for at det skal gjøres alvor av truslene ikke er høy, men at det ikke kan utelukkes.

ICA-forandler Christian Palmén sier at det er «leit når det blir så alvorlig», men mener debatten må vris mot problemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer