Idar Vollvik er pågrepet

Idar Vollvik ble pågrepet på vei til jobb tirsdag morgen. Vollvik nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer til Bergens Tidende.

PÅGREPET: Idar Vollvik ble pågrepet på vei til jobb tirsdag morgen, bekrefter politiet til Børsen. Bilder: NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips i saken? Send en e-post til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

BERGEN/OSLO (Børsen/Dagbladet): Tirsdag morgen tok politiet seg inn i lokalene til Idar Vollvik på Minde i Bergen. Det bekrefter politiadvokat i Vest politidistrikt, Sigrid Sulland, til Børsen.

- Vollvik ble pågrepet rett før klokka 8 i morges på vei til jobb. Pågripelsen foregikk helt rolig, forteller politiadvokaten til Børsen.

- Bakgrunnen er at politiet har mistanke om uriktig merking av munnbind opp mot kvalitet, fortsetter hun.

Det ble aksjonert mot tre forskjellige adresser, og politiet gikk til aksjon etter tips i saken, opplyser politiadvokaten.

PÅGREPET: Vollvik er pågrepet, bekrefter politiet. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix.
PÅGREPET: Vollvik er pågrepet, bekrefter politiet. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix. Vis mer

Pågrepet

Sulland sier at det er tatt ut siktelse mot Vollvik for brudd på lov om medisinsk utstyr.

- Videre er det mye beslag som skal gjennomgås og undersøkes, og vitneavhør som skal foretas, sier politiadvokaten, og forteller at vitneavhørene vil fortsette utover dagen og morgendagen.

Det var Bergens Tidende som omtalte saken først. Bergensavisen omtalte pågripelsen først.

Nekter straffskyld

Til Bergens Tidende opplyser forsvarer Einar Råen at Vollvik nekter straffskyld.

BESLAG: Politiet sier til Børsen at det er gjort et stort beslag på Vollviks adresser. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
BESLAG: Politiet sier til Børsen at det er gjort et stort beslag på Vollviks adresser. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer

- Han har vært i avhør og samarbeidet med politiet. Han nekter straffskyld etter siktelsen, sier forsvareren til avisa.

Forsvareren sier til BT at «hvis det har vært gjort feil med merking av munnbind som har blitt solgt, er det muligens snakk om en misforståelse».

Det har så langt ikke lyktes Børsen å komme i kontakt med Råen eller Vollvik tirsdag.

Stoppet i tollen

I juni i år skrev VG at Vollvik hadde fått en forsendelse på 15 000 munnbind stoppet i tollen. Munnbindene var ifølge avisa bestilt og betalt av selskapet Vovi AS, som eies og drives av Vollvik.

AKSJON: Politiet aksjonerer tirsdag mot lokalene til bedriften Vovi i Bergen som er eid av Idar Vollvik. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix.
AKSJON: Politiet aksjonerer tirsdag mot lokalene til bedriften Vovi i Bergen som er eid av Idar Vollvik. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix. Vis mer

Ifølge avisa hadde selskapet på det tidspunktet allerede fått stoppet to forsendelser med 80 000 munnbind og en forsendelse med 220 antistofftester fra Kina stoppet i tollen.

Vollvik forklarte selv den gang ifølge avisa at Vovi AS «ikke kunne nok om smittevernutstyr da han bestilte de første forsendelsene med munnbind».

- Stort beslag

Den norske seriegründeren viste til at de 15 000 munnbindene ble bestilt før selskapet hadde skaffet seg nødvendig kompetanse, og at de ikke hadde forsøkt å ta inn munnbind igjen etter dette.

STORT BESLAG: Politiet bekrefter til Børsen at det er gjort et stort beslag av munnbind på Vollviks lokaler tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix.
STORT BESLAG: Politiet bekrefter til Børsen at det er gjort et stort beslag av munnbind på Vollviks lokaler tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix. Vis mer

Politiadvokat Sulland forteller til Børsen at det ikke er den forsendelsen politiet nå har beslaglagt.

- Det er et stort beslag av munnbind, men det er ikke snakk om forsendelsen fra juni, sier Sulland til Børsen.

Milliarder vunnet og tapt

52 år gamle Idar Vollvik ble rikskjendis med flere offensive stunt i regi av mobilselskapet Chess som han kjøpte for fire millioner kroner i 2001. Noen år seinere solgte han seg ut med milliardgevinst.

Resten av historien er en berg-og-dal-bane-ferd med opp- og nedturer, begjæringer om personlig konkurs og et skikkelig mageplask.

- Du kan tape penger, men du taper ikke sulten og driven, sa han til Dagbladet i 2017 etter konkursen i nettbutikken Ludo Store to år tidligere.

Om mageplasket – der Vollvik på midten av 2000-tallet tapte hele Chess-gevinsten og ytterligere en drøy milliard gjennom noen måneder med daytrayding på børsen – sa han i det samme intervjuet:

- Du kan på en måte si at jeg kjedet bort drøye to milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer