Ikea-sjef slutter

Gir seg etter fem år i jobben.

FÅR NY SJEF: Ikea Norge-sjef Clare Rodgers slutter i jobben. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR NY SJEF: Ikea Norge-sjef Clare Rodgers slutter i jobben. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det har vært et stort privilegium å lede Ikea Norge, med sine 3100 dyktige og fantastiske medarbeidere, gjennom de siste fem åra. Jeg er takknemlig for alt de har lært meg, og jeg ønsker også å takke våre samarbeidspartnere for all den jobben de gjør sammen med oss.

Det sier Ikea Norge-sjef Clare Rodgers i en pressemelding fredag ettermiddag, hvor møbelgiganten kunngjør at hun slutter i sin nåværende stilling den 30. juni.

Får toppjobb

Etter å ha vært Ikeas øverste leder i Norge siden 2015, er Rodgers nå klar for jobben som bærekrafts-ansvarlig i Ikea-konsernets moderselskap Ingka Group.

Clare startet i selskapet som kassaleder i 2000, før hun har gått gradene fra avdelingsleder, til leder for kommunikasjon og interiørdesign, deretter varehussjef og så assisterende landssjef for Storbritannia og Irland, før hun tok over som Norge-sjef i 2015.

Det er foreløpig ikke klart hvem som vil ta over som Norge-sjef. Selskapet opplyser imidlertid at dette forventes å bli annonsert innen kort tid.

SLUTTER: Administrerende direktør i Ikea Retail Norge, Clare Rodgers, slutter i jobben. Foto: Heiko Junge / NTB
SLUTTER: Administrerende direktør i Ikea Retail Norge, Clare Rodgers, slutter i jobben. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Kraftig vekst

Mens store deler av norsk næringsliv har ligget brakk det siste året, er den svenske møbel­giganten et av selskapene i Norge som har kommet styrket ut av coronakrisa. Resultatet i forrige regnskapsår ble tredoblet.

- Vi så salgsveksten hoppe allerede den første uka, sa Rodgers til E24 i november.

ALLE JOBBER: Regjeringens nye corona-retningslinjer førte til stenging av alle IKEA-varehusene. Til tross for at det er tomt for kunder i butikken på Furuset i Oslo, beholder assisterende varehussjef Omed Poor alle sine ansatt på jobb. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Møbel og interiørgiganten solgte varer og tjenester for 8,75 milliarder kroner i forrige regnskapsår, 440 millioner mer enn året før. Resultatet etter skatt endte på 368 millioner kroner mot 126 millioner året før. Ikke siden 2014 har Ikea tjent så gode penger i Norge, ifølge NTB.

Ikea opererer med avvikende regnskapsår som begynner i september og slutter i august. Dermed er bare halve regnskapet farget av coronakrisa. Da krisa traff Norge i mars hadde Ikea-sjefen en rekke krisescenarioer på bordet. Et av dem var full nedstenging, noe som skjedde i Ikea-varehus i en rekke andre europeiske land.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer