Ikea-sjef slutter

Gir seg etter fem år i jobben.

FÅR NY SJEF: Ikea Norge-sjef Clare Rodgers slutter i jobben. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR NY SJEF: Ikea Norge-sjef Clare Rodgers slutter i jobben. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det har vært et stort privilegium å lede Ikea Norge, med sine 3100 dyktige og fantastiske medarbeidere, gjennom de siste fem åra. Jeg er takknemlig for alt de har lært meg, og jeg ønsker også å takke våre samarbeidspartnere for all den jobben de gjør sammen med oss.

Det sier Ikea Norge-sjef Clare Rodgers i en pressemelding fredag ettermiddag, hvor møbelgiganten kunngjør at hun slutter i sin nåværende stilling den 30. juni.

Får toppjobb

Etter å ha vært Ikeas øverste leder i Norge siden 2015, er Rodgers nå klar for jobben som bærekrafts-ansvarlig i Ikea-konsernets moderselskap Ingka Group.

Clare startet i selskapet som kassaleder i 2000, før hun har gått gradene fra avdelingsleder, til leder for kommunikasjon og interiørdesign, deretter varehussjef og så assisterende landssjef for Storbritannia og Irland, før hun tok over som Norge-sjef i 2015.

Det er foreløpig ikke klart hvem som vil ta over som Norge-sjef. Selskapet opplyser imidlertid at dette forventes å bli annonsert innen kort tid.

Kraftig vekst

Mens store deler av norsk næringsliv har ligget brakk det siste året, er den svenske møbel­giganten et av selskapene i Norge som har kommet styrket ut av coronakrisa. Resultatet i forrige regnskapsår ble tredoblet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer