Krigen i Ukraina

Ikea stenger varehus

- Situasjonen er ekstremt alvorlig, skriver Ikea i en pressemelding.

IKEA: Møbelgiganten Ikea setter all sin virksomhet i både Russland og Hviterussland på pause. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB
IKEA: Møbelgiganten Ikea setter all sin virksomhet i både Russland og Hviterussland på pause. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea stanser all virksomhet i Russland og Hviterussland, og omtaler krigen i Ukraina som en menneskelig tragedie.

- Vi er sterkt bekymret og våre tanker går til de millioner av mennesker som er berørt. Siden krigens begynnelse at de to konsernene Inter IKEA og Ingka lagt all sin kraft i å støtte våre medarbeidere og sikre deres og deres familiers sikkerhet, og det fortsetter vi å gjøre, heter det i en pressemelding.

- Krigen har en enorm innvirkning på menneskers liv, men påvirker også vår leverandørkjede og virksomhet i regionen. Derfor har våre to konserner sammen besluttet å midlertidig sette vår virksomhet på pause i Russland.

Dette innebærer at Inter Ikea stanser all eksport og import til og fra Russland og Hviterussland. Inter Ikea setter all produksjon som Ikea Industry driver i Russland på pause.

Det innebærer også at alle leveranser fra russiske underleverandører til Ikea Industrys anlegg er suspendert. Ingka stopper alt salg i Russland ved å stenge varehus og butikker. Kjøpesentrene MEGA vil fortsatt være åpne.

I pressemeldingen opplyses det at dette vil påvirke 15 000 av Ikeas medarbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer