Krigen i Ukraina

Ikea stenger varehus

- Situasjonen er ekstremt alvorlig, skriver Ikea i en pressemelding.

IKEA: Møbelgiganten Ikea setter all sin virksomhet i både Russland og Hviterussland på pause. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB
IKEA: Møbelgiganten Ikea setter all sin virksomhet i både Russland og Hviterussland på pause. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea stanser all virksomhet i Russland og Hviterussland, og omtaler krigen i Ukraina som en menneskelig tragedie.

- Vi er sterkt bekymret og våre tanker går til de millioner av mennesker som er berørt. Siden krigens begynnelse at de to konsernene Inter IKEA og Ingka lagt all sin kraft i å støtte våre medarbeidere og sikre deres og deres familiers sikkerhet, og det fortsetter vi å gjøre, heter det i en pressemelding.

- Krigen har en enorm innvirkning på menneskers liv, men påvirker også vår leverandørkjede og virksomhet i regionen. Derfor har våre to konserner sammen besluttet å midlertidig sette vår virksomhet på pause i Russland.

SKVETTER TIL: Reporter for CBS, Justin Redman, rapporterte fra Kyiv da flere eksplosjoner skjedde bak ham. - Det var de største eksplosjonene vi har sett, skrev han på Twitter i etterkant. Video: CBS Vis mer

Dette innebærer at Inter Ikea stanser all eksport og import til og fra Russland og Hviterussland. Inter Ikea setter all produksjon som Ikea Industry driver i Russland på pause.

Det innebærer også at alle leveranser fra russiske underleverandører til Ikea Industrys anlegg er suspendert. Ingka stopper alt salg i Russland ved å stenge varehus og butikker. Kjøpesentrene MEGA vil fortsatt være åpne.

I pressemeldingen opplyses det at dette vil påvirke 15 000 av Ikeas medarbeidere.

- Situasjonen er ekstremt alvorlig og forandres fort. De to IKEA-konsernene er fast bestemt på å navigere i denne virkeligheten med menneskers beste som aller høyeste prioritet, skriver selskapet.

Det skal også sørges for at ansatte beholder både inntekt og jobb i nær framtid, forsikres det.

Ikea Foundation donerer 20 millioner euro for å hjelpe de som flykter på grunn av krigen. Inter Ikea og Ingka har også donert ti millioner hver til UNHCR, Redd Barna og andre organisasjoner som jobber lokalt i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer