Beholder ansatte:

IKEAs krafttak:
- Veldig annerledes

Derfor velger møbelgiganten en annen strategi.

ALLE JOBBER: Regjeringens nye corona-retningslinjer førte til stenging av IKEA-varehusene på Slependen og Furuset, og planleggingsstudioet i Oslo. Til tross for at det er tomt for kunder i butikken på Furuset i Oslo, beholder assisterende varehussjef Omed Poor alle sine ansatt på jobb. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svensk-australske Alanah Coleman (21) kom til møbelgigantens avdeling på Furuset for ett år siden, rett før pandemien for alvor begynte å herje.

Hun er klokkeklar:

- Jeg er så glad for å kunne jobbe!

En jobb å gå til

I motsetning til mange andre i sin bransje, har Coleman hatt en jobb å gå til det siste året. Hun ser på nært hold hva andre permitterte svensker her i landet må igjennom – timelange køer utenfor NAV-lokalene, bare for å bli skuffet.

Det frister ikke. Hun er tydelig:

- Livet som permittert er jo ikke noe gøy. Jeg er glad for å få gjøre noe.

Kollega Talha Butt (20) er enig.

- Det føles veldig bra å få komme på jobb. Vi kjenner oss veldig heldige. Spesielt når vi ser hvor mange i bransjen som velger å permittere, sier han.

- Aldri vært et tema

Arbeidsdagen er godt i gang, men på parkeringsplassen utenfor IKEA Furuset glimrer kundene med sitt fravær. Lørdag fikk varehuset beskjeden: dørene må stenges som følge av mutantvirus-utbruddet i Nordre Follo.

Nå er det bare «Klikk & Hent» og hjemlevering som kan holdes i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer