Smittesjokk fra 17. mai:

- Ikke aktuelt å stenge servering

Hurra-feiring i Drøbak kom ut av kontroll - etterlyser deltakere.

- FORTSATT SKÅL: Ordføreren i Frogn vil ikke blokkere ølkranene og stoppe en skål mot Oslofjorden etter 17. mai-smitten i Drøbak. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB.
- FORTSATT SKÅL: Ordføreren i Frogn vil ikke blokkere ølkranene og stoppe en skål mot Oslofjorden etter 17. mai-smitten i Drøbak. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB. Vis mer
Publisert

Frogn kommune (16 000 innbyggere) med Drøbak (13 500) som navle er eneste kommune i sin region tett på Oslo som ikke har fått ekstra kvote med vaksinedoser.

Det forteller om en befolkning med corona-kontroll over gjennomsnittet tross hyppig bevegelse mellom hjemsted og jobb i Oslo og andre kommuner.

Og i tillegg flere turistbesøk enn naboene til «sørlandsbyen» ved Oslofjorden. I alt 1,3 millioner mennesker bor innenfor dagstur-avstand til Drøbak.

Så tar det plutselig «fyr i teltet» på 17. mai-festligheter på utestedet Telegrafen i Storgata i Drøbak. Pr. mandag, 2. pinsedag, er det konstatert 13 smittede med covid-19 - den siste nærkontakt til en av de til nå 12 bekreftede tilfellene, som har til felles at de var nettopp der.

Etterlyser treningsgjester

Og kommunehelsetjenesten ber nå folk som har vært på treningssentrene Familiy Sports Club og EVO mellom 18. og 21. mai om å melde seg til test.

Der har det vært 17. mai-gjester fra Telegrafen uten å ane at de var smittet. Alle som var i bakgården til Telegrafen etter klokka 18 nasjonaldagen blir også bedt om å oppsøke testsenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer