Jul i Hemsedal:

- Ikke en eneste utenlandsk turist

Alle må i ti dagers karantene. Og holde seg unna alpinbakkene.

UTENLANDSKE TURISTER HELT FRAVÆRENDE: I april var det helt stopp i Hemsdeal. Ved starten av vinteresesongen nå er vær- og snøforhold av de beste, men helt uten den store og viktige kontingenten av utenlandske gjester. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
UTENLANDSKE TURISTER HELT FRAVÆRENDE: I april var det helt stopp i Hemsdeal. Ved starten av vinteresesongen nå er vær- og snøforhold av de beste, men helt uten den store og viktige kontingenten av utenlandske gjester. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Vær- og førerapport lille julaften fra ski- og juleferie-kommunen Hemsedal: To kuldegrader, blå himmel, vindstille og 30 centimeter nysnø på toppen av de 90 centimeterne som lå fra før.

Bedre kan det altså ikke bli helt på starten av den livsviktige vintersesongen som starter rundt 20. desember.

Gullstart et normalår, men det er mye som ikke er normalt denne corona-jula.

- Jeg har ikke sett eller hørt om en eneste utenlandsk turist. Det er flere dansker og svensker her, men de er på jobb, sier daglig leder ved Hemsedal Turistkontor, Richard Taraldsen, til Dagbladet.

Han har registrert en historie fra Danmark om en mann som ville ha tilbake pengene han og familien hadde betalt allerede i februar for juleferie i Hemsedal.

- Vil gå under radaren

Representanten for turoperøren Dansk Bilferie skal ha svart at det bare er å reise til Hemsedal. Der vil corona-restriksjoner gå under radaren allikevel.

- Dere må eventuelt ta kontakt med Dansk Bilferie eller andre turoperatører for å få klarhet i hva de har sagt eller ment. Jeg kan fortelle hvordan reiselivsbedriftene her tar imot utenlandske gjester, dansker inkludert, sier sjefen for turistkontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.