Avviser Russland-exit:

- Ikke hensiktsmessig

Kritikerne krever at Oljefondet trekker alle sine investeringer ut av Russland. Nicolai Tangen kaller det et «dilemma», men sitter inntil videre stille i båten.

- TRIST: Oljefondssjef Nicolai Tangen beskriver invasjonen av Ukraina som «trist og urovekkende». Han vil likevel ikke trekke Oljefondet ut av Russland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- TRIST: Oljefondssjef Nicolai Tangen beskriver invasjonen av Ukraina som «trist og urovekkende». Han vil likevel ikke trekke Oljefondet ut av Russland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Først og fremst er invasjonen både trist og urovekkende. Vi følger nøye med på situasjonen, sier oljefondssjef Nicolai Tangen til Børsen.

I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina, og i lys av stadig kraftigere, internasjonale sanksjoner, har flere stilt spørsmål ved Norges økonomiske bånd til Russland.

Mest debatt har det så langt blitt rundt Oljefondets investeringer på Moskva-børsen. De siste oppdaterte tallene viser at fondet hadde 27 milliarder kroner investert i Russland.

Venstre-leder Guri Melby krevde fredag at Oljefondet må trekke alle sine investeringer ut av Russland. Dersom regjeringen ikke gjør noe, vil Venstre fremme et forslag for Stortinget om at Oljefondet skal ut av Russland.

- Her har vi et moralsk ansvar til å vise solidaritet med folket i Ukraina og innføre egne sanksjoner mot Russland, sier Melby.

- Sitter stille

Også Aage Borgchrevink i Den norske Helsingforskomité mener det er en «nobrainer» å trekke Oljefondet ut av Russland. Oljefondssjefen vurderer imidlertid saken annerledes.

- Vi er en langsiktig og global investor og kan sitte gjennom uro i markedet på kort og mellomlang sikt. Vi forventet ikke en full invasjon (og basert på børsfallet så gjorde ikke markedet det heller).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer