Corona-pandemien

- Ikke kom til Lofoten!

Ordfører svært bekymret.

YNDET REISEMÅL: Lofoten er blant Norges mest populære reisemål. Mange turister fra inn- og utland flokker årlig til øyene i havgapet. Foto: Andrej Armjagov / Shutterstock / NTB
YNDET REISEMÅL: Lofoten er blant Norges mest populære reisemål. Mange turister fra inn- og utland flokker årlig til øyene i havgapet. Foto: Andrej Armjagov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Nå går Lofoten som region ut og ber folk om å slå fra seg tanken om å dra til øygruppa med det første.

- Budskapet til dem som tenker på å reise til Lofoten, er: Hold dere hjemme! Dere er velkommen til Lofoten til sommeren, når vi har fått kontroll og det er flere som er vaksinert. De nærmeste ukene nå må folk bli hjemme, formaner Remi Solberg (Ap), ordfører i Vestvågøy og leder i Lofotrådet, ifølge Lofotposten.

Dette er liknende budskap som helsebyråd i Bergen, Beate Husa (KrF), nylig har kommet med om reise mellom vestlandsbyen og Østlandet.

Bak begge oppfordringene ligger frykt for smittevekst. Lofoten har ifølge Solberg ikke påvist smitte for tida, i motsetning til nærliggende Bodø, som på sin side er stengt ned.

Frykter spolert sommer

Lofoten var i fjor et svært yndet reisemål for nordmenn på norgesferie, men reiselivet er nå hardt rammet av pandemien. Solberg er opptatt av å berge sommersesongen.

- Reiselivsnæringen er mer eller mindre på lavbluss nå. Det vil være en stor krise også dersom et utbrudd skulle føre til at sommersesongen blir amputert, sier ordføreren til lokalavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer