Danske myndigheter:

- Ikke korrekt

Diamantdronninga Katerina Pitzner gikk søndag hardt ut mot danske myndigheter. Nå slår de tilbake.

NEKTES UTREISE: Elvira Pitzner er fortsatt fanget i Dubai. Moren hennes hevder hun ikke får hjelp fra danske myndigheter. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix
NEKTES UTREISE: Elvira Pitzner er fortsatt fanget i Dubai. Moren hennes hevder hun ikke får hjelp fra danske myndigheter. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

I over en måned har den danske rikingdattera og realitykjendisen Elvira Pitzner blitt nektet utreise fra Dubai.

Søndag raste moren Katerina Pitzner, som har tjent seg rik på diamanthandel, mot danske myndigheter på Instagram.

Der hevdet hun blant annet at dattera ikke fikk noe hjelp fra det danske utenriksdepartementet.

Det medfølger ikke riktighet, skriver det danske utenriksdepartementet i en uttalelse til den danske avisa Ekstra Bladet.

- Det er ikke riktig at Elvira Pitzner ikke har fått bistand fra Utenriksdepartementet, skriver de.

- Utenriksdepartementet yter fortsatt konsulær bistand i saken. Vi viser til utenriksministerens og UDs tidligere uttalelser og svar i saken.

Det var 2. desember i fjor at den danske kjendisen Elvira Pitzner ble anholdt og varetektsfengslet i Dubai i De forente arabiske emirater.

Årsaken var at hennes ekskjæreste Milad Saadati, som hun fortsatt er islamsk gift med, anmeldte henne til politiet og beskyldte henne for utroskap.

Utroskap er en alvorlig forbrytelse i Dubai, og kan straffes med opptil tre års fengsel.

Pitzner har blitt løslatt fra fengsel, men kan ikke reise ut av landet ettersom de emiratiske myndighetene har fratatt henne passet. Hun venter nå på å få saken sin behandlet i retten.