Corona og karantenefritak

- Ikke latt oss presse

Helse- og omsorgsminister Bent Høie avviser karantenekritikken. Norsk Industri mener det hastet med å få utenlandsk arbeidskraft over grensa da det omstridte unntaket ble innført.

JULA: Helseminister Bent Høie måtte knuse drømmen om en normal julefeiring. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for helsefaglige advarsler om importsmitte valgte regjeringen i juni å gi titusener av arbeidsinnvandrere fritak fra ti dagers karantene.

Importsmitten ble en av årsakene til den andre bølgen i Norge, skriver Aftenposten, som avslører prosessene bak beslutningen.

SMS-er avisa har fått innsyn i, viser hvordan Norsk Industri presset på for at regjeringen skulle åpne opp for fritaket.

Overfor Børsen forteller Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri, om hvorfor det hastet å få utenlandsk arbeidskraft over norgesgrensa.

  • Les intervju med Sunde lenger ned i saken.

- Faller som et korthus

Overfor Dagbladet har Ap-leder Jonas Gahr Støre, byrådsleder Raymond Johansen i Oslo, SV-leder Audun Lysbakken og Rødt-leder Bjørnar Moxnes gitt uttrykk for at de reagerer kraftig på avsløringen.

Nå avviser helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kritikken.

- Denne unntaksregelen har ikke drevet den andre smittebølgen. Ifølge Folkehelseinstituttet er erfaringen at utbruddene på disse industriarbeidsplassene i hovedsak fører til smitte mellom arbeidskolleger og i liten grad den alminnelige befolkningen i lokalsamfunnene, skriver han i en e-post til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer