Corona og karantenefritak

- Ikke latt oss presse

Helse- og omsorgsminister Bent Høie avviser karantenekritikken. Norsk Industri mener det hastet med å få utenlandsk arbeidskraft over grensa da det omstridte unntaket ble innført.

JULA: Helseminister Bent Høie måtte knuse drømmen om en normal julefeiring. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for helsefaglige advarsler om importsmitte valgte regjeringen i juni å gi titusener av arbeidsinnvandrere fritak fra ti dagers karantene.

Importsmitten ble en av årsakene til den andre bølgen i Norge, skriver Aftenposten, som avslører prosessene bak beslutningen.

SMS-er avisa har fått innsyn i, viser hvordan Norsk Industri presset på for at regjeringen skulle åpne opp for fritaket.

Overfor Børsen forteller Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri, om hvorfor det hastet å få utenlandsk arbeidskraft over norgesgrensa.

  • Les intervju med Sunde lenger ned i saken.

- Faller som et korthus

Overfor Dagbladet har Ap-leder Jonas Gahr Støre, byrådsleder Raymond Johansen i Oslo, SV-leder Audun Lysbakken og Rødt-leder Bjørnar Moxnes gitt uttrykk for at de reagerer kraftig på avsløringen.

Nå avviser helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kritikken.

- Denne unntaksregelen har ikke drevet den andre smittebølgen. Ifølge Folkehelseinstituttet er erfaringen at utbruddene på disse industriarbeidsplassene i hovedsak fører til smitte mellom arbeidskolleger og i liten grad den alminnelige befolkningen i lokalsamfunnene, skriver han i en e-post til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.