Raymond:

- Ikke lov

Utelivsbransjen reagerer på at folk satt tett i hovedstadens parker, mens uteserveringene må holde stengt. Men det Oslo-folk gjorde i helga var ikke greit, mener Raymond Johansen.

TETT I TETT: Oslo-folk samlet seg utendørs i det fine været i helgen. Foto: Torstein Bøe / NTB
TETT I TETT: Oslo-folk samlet seg utendørs i det fine været i helgen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har veldig stor forståelse for at restaurantbransjen reagerer på dette.

Det sier byrådsleder i Oslo Raymond Johansen etter at bar- og restauranteier Torgeir Ambriz Standal mandag delte sin frustrasjon i Børsen.

- Ikke greit

I helga har det vært strålende vær i hovedstaden, og over hele byen har folk samlet seg tett i tett i parker og uteområder. Standal reagerer på at uteserveringene likevel må holde stengt.

- Dette har provosert meg veldig, sier Standal.

- Jeg skjønner at det virker frustrerende. Men mye av det som skjedde i Oslo helgen var ikke greit. Det er ikke lov å sitte tett i tett i parkene og drikke. Man skal også holde avstand utendørs, understreker Johansen.

PARKLIV: Helga var preget av varme dager, og folk i Oslo benyttet anledningen til å samles i mange av byens parker. Dette sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad kommer med en klar oppfordring til festklare Oslo-borgere. Video: Dagbladet Vis mer

Oslo-regionen har i lang tid vært det området som er hardest rammet av coronapandemien i Norge. De siste ukene har smittetallene sunket jevnt og trutt, og det siste døgnet var det bare registrert 88 smittede i kommunen. Johansen mener likevel smittenivået fortsatt er for høyt.

- Is i magan

- Jeg er veldig glad for at smittetallene synker, men det er veldig viktig å huske at smitten fortsatt er på et høyt nivå. Det er viktig å ha is i magan. Selv om sola skinner betyr ikke det at pandemien er over.

Samtidig påpeker byrådslederen at det faktisk skjer lettelser i hovedstaden nå, om enn ikke i utelivet. Mandag åpner nemlig alle videregående skoler og ungdomsskoler som har vært på rødt nivå. I tillegg åpner barnetrinnet på 5. - 7. trinn i sju bydeler.

- Denne uka kommer flere tusen elever tilbake på skolene sine for første gang på flere uker. Det betyr at vi gjenåpner til en mer normal hverdag for disse ungdommene.

Åpner for lettelser

Sist uke kunne Dagbladet avsløre at det ikke kommer noen gjenåpningsplan for Oslo denne uka. Johansen sier han likevel vil gå i dialog med utelivsbransjen.

- IKKE GREIT. Byrådsleder Raymond Johansen mener Oslo-folk brøt coronareglene i helgen. Foto: Berit Roald / NTB
- IKKE GREIT. Byrådsleder Raymond Johansen mener Oslo-folk brøt coronareglene i helgen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Jeg er veldig bekymret for bransjen. Vi vil diskutere tiltakene med dem framover. Jeg kan ikke si hvor takknemlig jeg er for det offeret de gjør. De er sikkert lei av å høre det når vi ikke åpner opp. Men vi skal lette på tiltakene når smittetallene ikke er der, lover Johansen.

Byrådslederen er tydelig på hva som skal til for å komme dit.

Må ha flere vaksiner

- Det aller viktigste for gjenåpning er å få flere vaksiner. Vi har satt
24 000 doser den siste uka, men har kapasitet til å sette 120 000. Flere vaksiner er det viktigste tiltaket.

Fortsatt er alle ikke-essensielle butikker, restauranter, treningssentre og kulturarenaer stengt i Oslo. Samtidig er det sterke restriksjoner for breddeidretten.

VAKSINERT: Mandag fikk Raymond Johansen første dose av coronavaksinen. Foto: Oslo kommune
VAKSINERT: Mandag fikk Raymond Johansen første dose av coronavaksinen. Foto: Oslo kommune Vis mer

Raymond Johansen sier til Børsen at de nå vil se på muligheten for å åpne opp for flere gjester i private hjem, samt lette på avstandskravene.

Mandag fikk byrådslederen første dose av coronavaksinen. Han mottok Modernas vaksine, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer