Habilitetssakene

- Ikke mulig å lage liste

Statsminister Støre har svart kontrollkomiteen.

PRESSET: Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESSET: Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har sendt et tolv sider langt svar på Stortingets kontroll- og konstutusjonskomités spørsmål til ham etter habilitetssaken rundt Anniken Huitfelt og hennes mann Ola Flems aksjehandler.

Komiteen har vært kritisk etter at Støre-regjeringen hittil i år har vært rammet av fire alvorlige habilitetssaker. Støre strammet allerede onsdag inn rutinene vedrørende aksjehandel, og kommer nå med et utfyllende svar.

Håndboka sentral

Støre varsler i brevet blant annet «jevnlige påminnelser og gjennomgang av aktuelt regelverk». Sentralt står «Håndbok i politisk ledelse».

Statsministeren skriver videre at han i lys av årets habilitetssaker «har det vært naturlig å sette temaet på dagsorden i felles møter i regjeringen, samt å kartlegge og vurdere endringer i rutiner og praksis».

Komiteen etterlyser også ei fullstendig liste over habilitetssaker i regjeringen, også utover sakene med Tonje Brenna, Anette Trettebergstuen, Ola Borten Moe og nå Anniken Huitfeldt.

Støre svarer at det ikke er mulig å lage ei slik liste. Dette blant annet på grunn av situasjoner hvor spørmålene behandles i mindre formelle sammenhenger, som for eksempel når embetsverket ved Statsministerens kontor gir muntlige råd om habilitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.