- Ikke nok, og det vet regjeringen

Statsministeren og samferdselsministereren har fortalt Norsk Flygerforbunds leder at krisepakken til luftfarten får flere faser.

- MÅ STILLE MED LÅN: - Arbeidsgiveravgiften må vekk, med tilbakevirkende kraft, og de må være forberedt på å stille likviditet til veie utover dette, både i form av lån og lånegarantier, sier leder i Norsk Flygerforbund Yngve Carlsen om regjeringens krisepakke mot corona-viruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- MÅ STILLE MED LÅN: - Arbeidsgiveravgiften må vekk, med tilbakevirkende kraft, og de må være forberedt på å stille likviditet til veie utover dette, både i form av lån og lånegarantier, sier leder i Norsk Flygerforbund Yngve Carlsen om regjeringens krisepakke mot corona-viruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Flygerforbunds leder Yngve Carlsen forteller at han denne uka har hatt samtaler med både samferdsels- og statsministeren.

Han er derfor er kjent med at det vil komme ytterligere tiltak enn det som presenteres i dag.

- Ikke nok

- Det jeg har fått vite i møter med samferdselsministeren og når jeg har snakket med statsministeren, er at dette vil ses på i flere faser, og at det som kommer i dag er beslutninger tatt på bakgrunn av det vi visste tirsdag og onsdag. Det er ikke nok, og det vet regjeringen selv også, men det er en begynnelse, tenker jeg.

Hittil har det kommet fram at flypassasjeravgiften skal oppheves midlertid fra 1. januar 2020 og dessuten skal samtlige lufthavnavgifter oppheves ut juni.

- Hva mer må til?

- Arbeidsgiveravgiften må vekk, med tilbakevirkende kraft, og de må være forberedt på å stille likviditet til veie utover dette, både i form av lån og lånegarantier, sier Carlsen, og peker på at kredittmarkedene i praksis er stengt for enkelte aktører i norsk luftfart – uten å ville spesifisere hvem det gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer