- Ikke penger på konto

Stordalen letter på sløret om sin egen privatøkonomi.

«LITE» PÅ KONTO: - Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, sier Petter Stordalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

«LITE» PÅ KONTO: - Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, sier Petter Stordalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restaurant, hotell og turisme er bransjer som er hardt rammet av pandemien, og hotellkonge og milliardær Petter Stordalen har interesser i dem alle.

I tillegg til hotellimperiet Nordic Choice, med over 200 hoteller i Norden og Baltikum, har han eierandeler i Ving og Hurtigruten, blant annet.

Hardt rammet

Pandemien har vært et hardt slag for Stordalens imperium. Hittil har han måttet permittere og dels si opp 8000 ansatte.

- Det er helt usannsynlig jævlig akkurat nå, sa Stordalen i november i fjor.

I januar i år slo han Comfort Hotel Stavanger konkurs.

- Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tida. Dette er helt uvanlig for oss, sa konsernsjefen i Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet.

I 2018 sto hotellimperiet for mesteparten av konsernets inntjening på cirka 300 millioner kroner - nå skal Stordalen tape det samme beløpet på hotellkjeden hver måned, skriver svenske Dina Penger.

En av Norges rikeste

Stordalen har i en årrekke vært kjent som en av Norges rikeste. Ifølge Kapitals liste over landets 400 rikeste er han på 11. plass med en anslått formue på 16 milliarder kroner.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer

I fjor opplevde hotellkjeden Nordic Choice et omsetningsfall på 5,1 milliarder, sammenliknet med 2019. Selskapet og hotellkonsernet eies av selskapet Strawberry Group, som igjen er heleid av Stordalen.

Stordalen understreker nå at hans private økonomi er tett sammenvevd med selskapets.

- Ingen penger på konto

Ifølge hotellkongen selv ser han nemlig ikke snurten av milliardene han er god for, på konto. Overfor svenske Expressen hevdet han nylig at nærmest hele formuen er plassert i hans eiendeler og i forretningsimperiet.

- Pengene jeg tjente hos Nordic Choice, har jeg investert i nye prosjekter. Tanken har vært at vi skal vokse og skape nye arbeidsplasser. Jeg har ingen penger utenfor selskapet. Det er ingen penger på noen bankkonto, sa Stordalen.

Avisa spør så om Stordalen er seriøs når han sier han ikke har penger utenfor selskapet.

- Ett hundre prosent. Alle verdiene mine er i selskapet, bortsett fra hjemmet mitt, feriehusene mine og noen få biler.

Stordalen hevder videre at dersom han hadde solgt alle husene sine, «hadde det vært nok til å dekke en måneds tap i Choice», og følger opp:

- Nei, ikke engang det - 14 dager. Jeg har ingenting. Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, men jeg har ikke engang ti.

Børsen har vært i kontakt med presseansvarlig Ida Holen i Choice, som sier at Stordalen ikke har noen ytterligere kommentar om sin privatøkonomi utover det han sier til Expressen.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Eiendelene

Hotellkongens eiendeler vitner imidlertid om en person som er god for mer enn lommerusk.

Stordalens luksusvilla, i et av Norges mest eksklusive strøk, skal være verdt i underkant av 100 millioner kroner. Han betalte 12 millioner kroner for den 847 kvadratmeter store villaen i 1997. Huset ligger på en 1,4 mål stor tomt med strandlinje på Bygdøy i Oslo.

I garasjen skal det stå to biler, en Tesla og en Mercedes. I den eksentriske magnatens personlige hangar skal det stå et luksusfly til en verdi av 220 millioner.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

I november 2019 kjøpte han en leilighet på 252 kvadratmeter i eksklusive Inkognitogata, et steinkast fra Slottet og statsministerboligen, for 26 millioner kroner.

Børsen har også skrevet om Stordalens tre prakteiendommer i Sørlands-paradiset Gamle Hellesund.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer