- Ikke penger på konto

Stordalen letter på sløret om sin egen privatøkonomi.

«LITE» PÅ KONTO: - Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, sier Petter Stordalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

«LITE» PÅ KONTO: - Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, sier Petter Stordalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restaurant, hotell og turisme er bransjer som er hardt rammet av pandemien, og hotellkonge og milliardær Petter Stordalen har interesser i dem alle.

I tillegg til hotellimperiet Nordic Choice, med over 200 hoteller i Norden og Baltikum, har han eierandeler i Ving og Hurtigruten, blant annet.

Hardt rammet

Pandemien har vært et hardt slag for Stordalens imperium. Hittil har han måttet permittere og dels si opp 8000 ansatte.

- Det er helt usannsynlig jævlig akkurat nå, sa Stordalen i november i fjor.

I januar i år slo han Comfort Hotel Stavanger konkurs.

- Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tida. Dette er helt uvanlig for oss, sa konsernsjefen i Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet.

I 2018 sto hotellimperiet for mesteparten av konsernets inntjening på cirka 300 millioner kroner - nå skal Stordalen tape det samme beløpet på hotellkjeden hver måned, skriver svenske Dina Penger.

En av Norges rikeste

Stordalen har i en årrekke vært kjent som en av Norges rikeste. Ifølge Kapitals liste over landets 400 rikeste er han på 11. plass med en anslått formue på 16 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer