Trysil:

- Ikke plass til flere hytter

Varaordfører Stine Akre (SV) i Trysil, mener det er nok hytter i kommunen nå. - Det er ei grense for hva naturen og lokalsamfunnet tåler, og i Trysilfjellet synes vi nå at den er nådd, sier hun.

HYTTEKOMMUNE: Trysil er en av landets mest populære hyttekommuner. Foto: Lise Åserud / NTB
HYTTEKOMMUNE: Trysil er en av landets mest populære hyttekommuner. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Varaordfører Stine Akre (SV) i Trysil går torsdag ut i Lokalavisa Trysil - Engerdal og sier at det ikke er plass til flere hytter i Trysil nå, og at det er på tide å sette på bremsen.

- Nå synes vi at det er nok hytter i Trysilfjellet. Totalt i kommunen er det rundt 7000 hytter, også er vi 6580 innbyggere her. Det vil si at vi har flere hytter enn innbyggere, sier Akre til Dagbladet.

Hun forteller at Trysil kommune nå skal behandle ny samfunnsdel av kommuneplanen, og at det i den ligger en ny strategi for fritidsbebyggelse. SV har utarbeidet sitt eget forslag til en ny strategi som de la fram for kommunens formannskap forrige uke, opplyser hun.

- Vi har utarbeidet en framtidsplan som skal gjelde fra 2024 og de neste 10 til 12 åra. Vi mener ikke at vi skal stoppe byggingen av alle hytter som allerede er vedtatt, men derimot framtidige, i en periode, sier varaordføreren.

- Voldsom eksplosjon

Forslaget har en høringsfrist om seks uker, opplyser hun, og legger til at hun så langt ikke har fått noen særlige negative reaksjoner fra sine politiske motstandere i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer