Ny lønsstøtteordning:

- Ikke råd til adgangsbilletten

Fredag kveld la regjeringen fram ny lønnsstøtteordning for desember og januar. Administrerende direktør i Virke mener ordningen ikke hjelper de hardest rammede.

IKKE FORNØYD: Admnistrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, er ikke fornøyd med regjeringens nye lønsstøtteordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IKKE FORNØYD: Admnistrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, er ikke fornøyd med regjeringens nye lønsstøtteordning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum presenterte fredag kveld regjeringens forslag til en ny lønnsstøtteordning for desember og januar.

Ordningen gjelder for ansatte som er fast ansatt, enten ved heltid eller deltid, midlertidig ansatte på tidsavgrensende kontrakter med avtalt omfang på arbeidet, og lærlinger som var i arbeid 30. november og har vært aktivt i arbeid hele tilskuddsmåneden.

Det kommer fram i en pressemelding fra regjeringen.

- Her har regjeringen på kort tid laget en stor og gylden redningsflåte som rekkes ut til de utsatte bransjene, men dessverre med en adgangsbillett som de hardest rammede virksomhetene ikke har råd til å betale, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

Direkte berørt nasjonale begrensninger

Støtten settes til maks 30 000 kroner i måneden per ansatt som bedriften velger å holde i arbeid, og er begrenset til maks 80 prosent av den ansattes bruttolønn.

De som kan benytte seg av lønnsstøtteordninger er foretak som er direkte eller indirekte berørt av nasjonale lovpålagte begrensninger. Det kan for eksempel være antallsbegrensninger, krav om bordplassering, skjenkerestriksjoner og liknende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.