Oppsiktsvekkende flytte-tall:

Ikke sett på 20 år

Uvanlig mange flyttet fra Oslo i fjor.

TROR PÅ OPPTUR: Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, tror folk vil flytte til Oslo igjen når livet vender tilbake til normalen. Her fra Bjørvika 12. juli i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TROR PÅ OPPTUR: Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, tror folk vil flytte til Oslo igjen når livet vender tilbake til normalen. Her fra Bjørvika 12. juli i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Eiendomsmeglerforbundet tror folk flytter tilbake til hovedstaden når coronaepidemien er over.

Uvanlig mange flyttet fra Oslo i fjor, ifølge SSBs rapport om flytting i 2020.

Tallene viser at nesten 44 000 personer flyttet fra Oslo i fjor. Samtidig flyttet vel 42 000 inn til hovedstaden.

Innenlands var flytteunderskuddet 2800, men samtidig hadde Oslo en nettoinnvandring på 950 personer. Det ga Oslo et flytteunderskudd på om lag 1800 personer.

Sist gang Oslo hadde lavere nettoinnvandring enn innenlands flytteunderskudd var i 2000, heter det i SSB-rapporten.

Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, forteller til Nationen mandag at de har erfaring med at folk flytter fra Oslo når prisene stiger mye og raskt. Dette opplevde de sist i 2016 til begynnelsen av 2017. Fra mai i fjor og fram til februar i år har de sett den samme effekten.

- Vi tror dette er tendenser som er preget både av prisvekst og corona, sier han.

I fjor økte folketallet i Oslo med bare 3500 innbyggere. Det er den laveste årlige befolkningsveksten siden 2000. Ved årsskiftet bodde det 697 010 innbyggere i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.