Toppsjefer globalt slår alarm:

- Ikke sett på over et tiår

Hele fire av ti toppsjefer tror ikke virksomheten er økonomisk levedyktig om ti år.

DYSTRE UTSIKTER: En stor andel av internasjonale næringslivsledere har gitt uttrykk for bekymring knyttet til bedriftens framtid, viser en undersøkelse fra PwC. Foto: Michael Probst / AP / NTB
DYSTRE UTSIKTER: En stor andel av internasjonale næringslivsledere har gitt uttrykk for bekymring knyttet til bedriftens framtid, viser en undersøkelse fra PwC. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er et nivå av pessimisme som vi ikke har sett på over et tiår, sier PwC-styreleder Bob Moritz i en uttalelse.

Det råder en ekstrem uro blant toppsjefer globalt, viser en undersøkelse PwC har gjennomført blant 4410 næringslivsledere i over 100 land.

Helt konkret tror fire av ti at deres virksomheter ikke er levedyktige om ti år, dersom organisasjonene ikke tar kraftige grep nå.

I løpet av undersøkelsens tolv år lange tradisjon, har vurderingen av framtidsutsiktene aldri vært mer pessimistiske. Inflasjon, geopolitiske spenninger, klimaforandringer og resesjonsfrykt er blant hovedelementene som preger toppsjefenes bekymringer.

- Nådeløst tempo

I undersøkelsen tror 73 prosent av næringslivslederne at den økonomiske veksten vil avta de neste tolv månedene. På samme tid varsles store kostnadskutt for å komme gjennom krisa.

- Næringslivsledere globalt revurderer sine driftsmodeller og kutter kostnader. Til tross for å være under press, settes de ansatte foran og i sentrum. (...) Verden forandrer seg i et nådeløst tempo, og risikoen organisasjoner, mennesker - og planeten - møter, vil bare fortsette å øke, fortsetter Moritz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer