Toppsjefer globalt slår alarm:

- Ikke sett på over et tiår

Hele fire av ti toppsjefer tror ikke virksomheten er økonomisk levedyktig om ti år.

DYSTRE UTSIKTER: En stor andel av internasjonale næringslivsledere har gitt uttrykk for bekymring knyttet til bedriftens framtid, viser en undersøkelse fra PwC. Foto: Michael Probst / AP / NTB
DYSTRE UTSIKTER: En stor andel av internasjonale næringslivsledere har gitt uttrykk for bekymring knyttet til bedriftens framtid, viser en undersøkelse fra PwC. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er et nivå av pessimisme som vi ikke har sett på over et tiår, sier PwC-styreleder Bob Moritz i en uttalelse.

Det råder en ekstrem uro blant toppsjefer globalt, viser en undersøkelse PwC har gjennomført blant 4410 næringslivsledere i over 100 land.

Helt konkret tror fire av ti at deres virksomheter ikke er levedyktige om ti år, dersom organisasjonene ikke tar kraftige grep nå.

I løpet av undersøkelsens tolv år lange tradisjon, har vurderingen av framtidsutsiktene aldri vært mer pessimistiske. Inflasjon, geopolitiske spenninger, klimaforandringer og resesjonsfrykt er blant hovedelementene som preger toppsjefenes bekymringer.

- Nådeløst tempo

I undersøkelsen tror 73 prosent av næringslivslederne at den økonomiske veksten vil avta de neste tolv månedene. På samme tid varsles store kostnadskutt for å komme gjennom krisa.

- Næringslivsledere globalt revurderer sine driftsmodeller og kutter kostnader. Til tross for å være under press, settes de ansatte foran og i sentrum. (...) Verden forandrer seg i et nådeløst tempo, og risikoen organisasjoner, mennesker - og planeten - møter, vil bare fortsette å øke, fortsetter Moritz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.