Strømpriser:

Ikke sett toppen ennå

Søndag er det satt nye strømprisrekorder landet over. Analytiker Tor Reier Lilleholt varsler at prisene vil øke ytterligere mandag, og dagene framover.

REKORD: Denne uka er det satt nye rekorder på strømpriser over hele landet. - Helt klart bekymringsverdig, sier analytiker Tor Reier Lilleholt. Foto: Heiko Junge / NTB
REKORD: Denne uka er det satt nye rekorder på strømpriser over hele landet. - Helt klart bekymringsverdig, sier analytiker Tor Reier Lilleholt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Analytiker i Volue Insights, Tor Reier Lilleholt, bekrefter overfor Børsen at landets strømpriser er rekordhøye søndag, som varslet. Han mener også at det sender signaler om hva vi kan vente oss i uka som kommer.

- I gjennomsnitt er det i dag opp mot 2 kroner kilowattimen i Sør- og Nord-Norge. Med moms, nettleie etc. er vi oppe i pluss/minus 3 kroner, forteller Lilleholt.

Han opplyser at strømprisene var høyest søndag ettermiddag, rundt klokka 17-18.

Ifølge Lilleholt er det 9 av 16 prisområder på nordisk basis som denne uka også har hatt det høyeste ukegjennomsnittet på strømpris, noen gang. I Norge er Nord-Norge eneste unntaket, hvor det i 2010 ble registrert høyere priser enn dagens nivå.

- Store overraskelser

Det er varslet at mandagens strømpriser vil knuse tidligere rekorder.

- Vi vet allerede at prisene skal bli høyere i morgen, sier Lilleholt.

NRK melder at spotprisen på strøm vil være 2 kroner og 56 øre i Sør-Norge mandag. Det vil si at kundene må betale over 3 kroner og 80 øre per kilowattime.

Grunnen er at forbruket øker i takt med lavere temperaturer, samt mangelen på vind og nedbør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer