- Ikke vær feriested for drapsmenn

Ukrainas president går hardt ut mot Italia, og advarer landet mot å bli en «feriedestinasjon for drapsmenn».

MÅ STOPPES: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gikk hardt ut mot Italia under nasjonalforsamlingen i Roma tirsdag 22. mars. Video: Reuters. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kjemper bokstavelig talt sitt livs kamp i hjemlandet, hvor russiske styrker hamrer løs fra flere fronter. Han blir omtalt som en «folkehelt» på hjemmebane, men har også fått stor oppmerksomhet for sine mange taler til nasjonalforsamlinger over hele verden.

Tirsdag var det den italienske nasjonalforsamlingens tur. Der benyttet Zelenskyj anledningen til å rette en advarende pekefinger mot de italienske politikerne.

- Dere vet hvem det var som brakte krigen til Ukraina. Dere vet med sikkerhet hvem som beordrer angrepene og hvem som fremmer det. Nesten alle disse har Italia som feriedestinasjon. Ikke vær et feriested for drapsmenn, sa Zelenskyj med en tydelig henvisning til Russlands maktelite.

Putins yacht?

Han ba videre de italienske politikerne om å blokkere oligarkenes tilgang på eiendommer, kontoer og yachter «fra 'Scheherazade' til de minste».

Det er ingen tilfeldighet at den ukrainske presidenten trekker fram nettopp superyachten «Scheherazade». Flere kilder, blant dem organisasjonen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, hevder yachten tilhører Russlands president Vladimir Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer