Ikonisk kafé freser: - Bekymringsfullt

Tungvektere i bransjen frykter at julebord-oppfordring vil få katastrofale følger. Raymond Johansen står imidlertid inne for «upopulær» anbefaling.

KAPASITETEN HALVERT: I julebordsesongen er det vanligvis et menneskemylder på Theatercaféen. I år er alt snudd på hodet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAPASITETEN HALVERT: I julebordsesongen er det vanligvis et menneskemylder på Theatercaféen. I år er alt snudd på hodet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Julebordsesongen er den aller viktigste for oss, og helt avgjørende når det kommer til årsomsetningen, sier daglig leder ved Theatercaféen, Elisabeth Brochmann, til Børsen.

I en årrekke har ikoniske Theatercaféen i Oslo vært en solid julebordsmagnet - særlig frekventert av kjendiser, finans- og næringslivstopper, men også populær blant norske bedrifter.

I møte med coronakrisa har spisestedet - på lik linje med resten av bransjen - måttet omstille seg kraftig. Kapasiteten er halvert, noe som i prinsippet gjør det umulig å nå fjorårets rekordomsetning på 89 millioner kroner. I et normalår utgjør julebordsesongen 35 prosent av denne omsetningen.

Nå risikerer institusjonen å stå overfor en historisk inntektssmell.

Sterkt uenig

Torsdag rykket byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ut med en knusende beskjed der han frarådet bedrifter å arrangere julebord i år. Det kan bety dårlig nytt for en allerede hardt presset bransje.

- Vi har stor forståelse for at Raymond Johansen understreker viktigheten av at alle følger smittevernreglene. Men å gå derfra til å si at man ikke skal gå på julebord, er jeg ikke enig i, fortsetter Brochmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer