Privaten Café:

Ikonisk sommercafé tar strøm-grep

Nok et serveringssted gjør grep for å komme gjennom strømkrisa.

KALD VINTER: Privaten Café kommer ikke til å varme Holmsbu-væringene med karbonadesmørbrød og livemusikk i vinter. Foto: Privaten Café
KALD VINTER: Privaten Café kommer ikke til å varme Holmsbu-væringene med karbonadesmørbrød og livemusikk i vinter. Foto: Privaten Café Vis mer
Publisert

Etter to år med pandemi så det ut til at det som overlevde i serveringsbransjen endelig skulle komme seg ut på den andre siden. Starten av 2022 var imidlertid preget av bemanningstrøbbel, da mange valgte en ny bransje framfor permittering.

For et år siden begynte også strømprisene å peke oppover, og andre halvdel av året har prisrekordene kommet i rekordfart. I tillegg til økte matvarepriser og renter, har man det mange i det siste har omtalt som «en perfekt storm».

Derfor har den siste tida vært preget av at flere serveringssteder har stengt dørene for godt, eller gjennom vinteren.

- Ikke verdt det

Ikoniske Privaten Café i Holmsbu er for mange sommergjester et selvsagt stopp - både for sitt tradisjonsrike karbonadesmørbrød og livemusikk. Selv om det er varme sommerdager som skaffer mest mynt i kassa, pleier serveringsstedet å ha åpent fram til nyttår før det følger tre måneder med vinterstengt.

Slik blir det ikke i år.

- Det er ikke verdt det. Da taper vi bare penger. Med økte lønnskostnader, strøm og innkjøp må man være litt forsiktig, sier daglig leder Roger Olsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer