Mexicogolfen:

«Ildøyet» brant i timevis på havoverflaten

I mer enn fem timer var havoverflaten i Mexicogolfen forvandlet til et inferno av flammer.

BRANN I HAVET: I over fem timer var det et inferno i havoverflaten i Mexicogolfen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De oppsiktsvekkende bildene av den massive brannen på havets overflate ble tatt natt til lørdag norsk tid.

Det statlig eide meksikanske oljeselskapet Pemex hevder hendelsen skyldtes en lekkasje fra en undersjøisk gassledning som går ut til selskapets oljeplattform Ku Maloob Zaap, ifølge Reuters.

Liknet lava

Brannen raste om lag 150 meter fra plattformen, som er en av selskapets største og viktigste plattformer, lokalisert sør i Mexicogolfen.

STOR BRANN: Brannen i vannoverflaten, bare få meter fra en av Pemex' største oljeplattformer, raste i over fem timer. Flammene dannet en sirel i havet, og blir omtalt som et «øye av ild». Foto: Manuel López San Martín / Twitter
STOR BRANN: Brannen i vannoverflaten, bare få meter fra en av Pemex' største oljeplattformer, raste i over fem timer. Flammene dannet en sirel i havet, og blir omtalt som et «øye av ild». Foto: Manuel López San Martín / Twitter Vis mer

Oransje flammer poppet i timevis opp fra havoverflaten og liknet flytende lava, skriver The Guardian.

Brannens sirkelform gjorde også at den kjapt ble omtalt som «eye of fire», på norsk «øyet av ild» på sosiale medier, etter hvert som videoer fra slokningsarbeidet gitt viralt.

Brannen brøt ut rundt klokka 17.15 lokal tid, og var ikke helt slukket før over fem timer seinere, klokka 23.30. Ingen personer skal ha blitt skadd i hendelsen.

Etterforskes

Pemex sier de nå vil etterforske hva som utløste lekkasjen, og gassledningen er foreløpig stengt.

- Hendelsen ble umiddelbart håndtert da sikkerhetssystemene ble aktivert, sammen med nærliggende brannbåter som Santa Cruz Island, Campeche Bay, og Bourbon Alienor, skriver selskapet i en uttalelse, ifølge Sky News.

Til Reuters sier en kilde at Pemex også benyttet nitrogen til å holde kontroll på brannen.

Angel Carrizales, leder av det meksikanske selskapet ASEA, som regulerer oljeindustrien i landet, førte ikke lekkasjen til oljesøl. Han ga imidlertid ingen forklaring på hva det var som brant på havoverflaten, skriver The Guardian.

Ifølge samme avis har oljeselskapet Pemex en lang historie med ulykker knyttet til deres områder.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer